Pizza recepten

Alles over Pizza recepten

Pizza is wereldwijd en natuurlijk ook in Nederland een van de aller populairste gerechten en vrijwel iedere klein stadje heeft wel een pizzeria. De stad die in de wereld bekend staat als de plaats waar de pizza zijn oorsprong vindt, is de hoofdstad van de Italiaanse regio Campania, Napoli. Toen rond de 18-19e eeuw de tomaat steeds vaker werd gebruikt tijdens de bereiding van gerechten, werd deze ook toegevoegd aan pizza.

Maar de grote doorbraak van de pizza was te danken aan een bezoek van de toenmalige koningin van Italië, koningin Margherita. Tijdens een bezoek aan Napoli kreeg de koningin een pizza aangeboden. Dit was een eenvoudige pizza met alleen kaas, tomaat en basilicum, de ingrediënten symboliseerden de tricolore van de Italiaanse vlag. Koningin Margherita vond deze pizza zo ontzettend lekker, dat deze pizza sindsdien haar naam draagt en vandaag de dag onder deze naam in iedere pizzeria op de kaart is te vinden.

Naast de Pizza Margherita zijn er natuurlijk zijn er nog veel meer lekkere en klassieke pizza recepten te vinden. De echte Italiaanse pizza´s staan bekend om de eenvoud en bevatten vaak maar één of twee ingrediënten naast de kaas en de tomatensaus. Voorbeelden hiervan zijn natuurlijk de pizza´s met salami, rauwe ham, verse worst, of alleen met een paar groente zoals aubergine en geroosterde paprika. En vanzelfsprekend zijn er ook bekend pizza recepten met alleen vis zoals bijvoorbeeld de Pizza Napoletana. Althans zo wordt deze pizza in Rome en de rest van Italië genoemd, in Napoli heeft deze pizza met ansjovis natuurlijk gewoon een Pizza Romana.