Aubergine met tomatensaus

Aubergine met tomatensaus Aubergine met tomatensaus 0 0 5 0

maart 22, 2015

Aubergine met tomatensaus

Over aubergine met tomatensaus

Aubergine en tomatensaus zijn natuurlijk een 'match made in heaven', heel veel Italiaanser gaat het echt niet worden. In dit recept voor aubergine met tomatensaus krijgt de aubergine in de oven volop de gelegenheid om haar smaak te ontwikkelen. En dit komt de smaak van de tomatensaus ook alleen maar ten goede. Door de bereidingstijd van de aubergine, kun je de tomatensaus ook lekker lang zachtjes laten pruttelen. Hierdoor wordt de kracht van de saus alleen maar intenser.

Dit recept is een kleine 'contorni', bijgerecht, welke je prima kan serveren bij ieder vlees- of visrecept, maar ook als antipasti. Toch op zoek naar een ander groente recept..? Bekijk dan ons volledige overzicht met Italiaanse groente recepten

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 30 minuten
  • Bereiding: 40 minuten
  • 30 minuten

    40 minuten

    1 uur 10 minuten

  • Hoeveelheid: aubergine recept voor 4 personen

Ingrediënten

1 aubergine

Olijfolie

1 teen knoflook

1 sjalot

1 eetlepel oregano

200g gepelde tomaten

Zeezout

Vers gemalen peper

10 blaadjes basilicum

Voorbereiding

1Was de aubergine, snij deze in blokjes van 2 bij 2 centimeter en leg deze blokjes in een vergiet. Bestrooi de aubergine met wat zeezout en laat de aubergine ongeveer een half uur flink zweten. Door de aubergine met zout te bestrooien, loopt het vocht er langzaam uit.

2Verwijder de schil de sjalot en knoflook en snij deze in kleine stukjes. Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.

Bereiding

1Als de aubergine is uit gezweten, dep je het vocht eraf met een stukje keukenpapier. Doe de aubergine in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en bestrooi met peper en zeezout. Hussel de inhoud van de schaal goed door en zet in de oven voor de duur van 40 minuten.

2Gedurende deze 40 minuten heb je mooi de gelegenheid om een lekkere tomatensaus te maken. Verwarm wat olijfolie in een koekenpan. Als de olijfolie heet is, fruit je de sjalot, knoflook en oregano voor de duur van 2 tot 3 minuten. Daarna doe je ook de gepelde tomaten in de pan samen met de blaadjes basilicum. Breng het geheel op smaak met wat vers gemalen peper en zeezout. Laat nu de tomatensaus lekker pruttelen tot de aubergine klaar is.

3Zodra de aubergine klaar is, schep je deze voorzichtig bij de tomatensaus in de pan. Roer het geheel door elkaar, haal de pan van het vuur en laat nog heel even staan. Vervolgens serveer je de aubergine met tomatensaus in een kommetje of schaal. Om het echt helemaal af te maken leg je er een blaadje basilicum bovenop. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Beoordelingen

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.