Bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep Bloemkoolsoep 0 0 5 0

oktober 3, 2015

Bloemkoolsoep

Over bloemkoolsoep

Dit recept voor Italiaanse bloemkoolsoep is een typisch Italiaans voorgerecht in de winter en erg eenvoudig te maken. Deze bloemkoolsoep is erg rustiek en kan eventueel ook als maaltijdsoep dienen. Doordat je op het einde wat boter toevoegt, krijgt de soep een romige smaak. Je kunt de boter in de bloemkoolsoep natuurlijk ook gewoon vervangen door echte room. Verwarm de room dan wel van tevoren, anders loop je het risico dat de room gaat schiften als deze koud in de soep gaat. Verder is het erg lekker om wat Prosciutto Crudo bij deze bloemkoolsoep te serveren of om zelf kleine crostini's te maken en hier de bloemkoolsoep overheen te scheppen. Waar je ook voor kiest, het wordt gegarandeerd smullen met dit lekkere recept voor verse Italiaanse bloemkoolsoep. Buon appetito!

Meer lekkere soep recepten zijn te vinden op onze pagina met alle Italiaanse soep recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Bereiding: 40 minuten
  • 10 minuten

    40 minuten

    50 minuten

  • Hoeveelheid: Soep recept voor 4 personen

Ingrediënten

750g bloemkool

500g aardappel

100g prei

1 ui

2 tenen knoflook

750ml groentebouillon

20g bieslook

Olijfolie

30g boter

Peper

Zeezout

Voorbereiding

1Bij het bereiden van dit recept voor Italiaanse bloemkoolsoep is het handig om eerst alle ingrediënten klaar te zetten. Zodra dit het geval is, ben je er helemaal klaar voor om de soep te bereiden. Snijd de roosjes van de bloemkool en spoel de bloemkoolroosjes daarna schoon.

2Schil de aardappelen, spoel de aardappelen schoon en snijd deze daarna in kleine blokjes. Snijd de prei in ringetjes en was deze daarna grondig. Verwijder de schil van de ui en de knoflook en snijd deze daarna in kleine stukjes. Verwarm de bouillon en snijd de bieslook fijn.

Bereiding

1Verwarm een paar eetlepels olijfolie in een grote soeppan en als de olijfolie heet is, fruit je de ui en de knoflook 2 tot 3 minuten. Zorg ervoor dat de smaken van de ui en de knoflook goed los komen.

2Vervolgens doe je ook de prei, aardappel en bloemkool in de pan. Roer deze ingrediënten goed door de gebakken ui en knoflook. Laat de inhoud van de pan ongeveer 5 minuten op het vuur staan.

3Voeg vervolgens ook de bouillon toe. Maal lekker wat vers gemalen peper erbij en voeg alvast wat zeezout toe. Vrijwel alle ingrediënten voor dit recept voor bloemkoolsoep zitten nu in de pan. Doe de deksel op de pan en laat de soep nu ongeveer 30 minuten zachtjes koken.

4Controleer de bloemkoolsoep regelmatig en roer de soep goed door. Check na 30 minuten of de ingrediënten voor de soep gaar zijn. Als dit het geval is, pureer je het geheel tot een mooie gladde bloemkoolsoep. Eventueel kun je de soep ook nog door de zeef halen.

5Proef of je tevreden bent over de smaak van de bloemkoolsoep. Voeg desgewenst nog wat zeezout en/of vers gemalen peper toe. Als de smaak van de soep perfect is, smelt je de boter al roerend door de soep. De boter geeft de soep extra binding en maakt de soep lekker romig.

6Tot slot roer je de fijn gesneden bieslook door de soep. Bewaar een klein beetje bieslook ter garnering. Dit recept voor echte Italiaanse bloemkoolsoep is nu helemaal klaar. Geniet van dit lekkere soep recept. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Beoordelingen

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.