Italiaanse kip uit de oven

Italiaanse kip uit de oven Italiaanse kip uit de oven 5 0 5 4

maart 15, 2015

Italiaanse kip uit de oven

Over Italiaanse kip uit de oven

Je kunt een stukje kip klaar maken, of je kunt een stukje kip klaar maken. Een ding kan ik je alvast verklappen, als je deze kip eenmaal hebt klaar gemaakt, wil je nooit meer anders. Dit is het lekkerste stukje kip wat onze keuken ooit heeft verlaten. Het geheim van dit recept is tweeledig. Aan de ene kant zijn de knoflook, de pancetta en de cherrytomaatjes de basis van dit heerlijke gerecht. Maar onderschat het effect van de Tallegio ook zeker niet, want de gesmolten kaas past perfect bij de overige ingrediënten en maakt het helemaal af!

Meer lekkere kip recepten vind je in ons overzicht met Italiaanse vlees recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Bereiding: 45 minuten
  • 10 minuten

    45 minuten

    55 minuten

  • Hoeveelheid: kip recept voor 4 personen

Ingrediënten

500g kipfilet

250g cherrytomaatjes

100g pancetta

5 bolletjes knoflook

3 eetlepels oregano

Olijfolie

4 sjalotten

Verse peper

200g Tallegio

Voorbereiding

1Verwarm de oven op 200 graden. Snij de cherrytomaatjes in 2 stukken. Pel de knoflook. Knoflookbolletjes snij je in 4 stukken, gewone teentjes knoflook snij je in 2 stukken. Pel de sjalotten en halveer deze. Snij de pancetta in dunne flintertjes, hoe meer stukjes pancetta, hoe meer smaak! Kruid de kip met de verse peper.

Bereiding

1Doe de olijfolie in de ovenschaal en zorg ervoor dat de bodem van de schaal volledig is bedekt met olijfolie. Vervolgens doe je de cherrytomaatjes, de pancetta, de knoflook, de sjalotten en de oregano in de ovenschaal en schuif je de schaal op 200 graden 20-25 minuten in de oven.

2Haal de schaal uit de oven en leg de gepeperde kip hierin. Na 15-20 minuten is de kip vrijwel gaar. Haal de schaal nogmaals uit de oven en leg de Taleggio op de kip. Doe de schaal nog 1x in de oven, ongeveer 5-10 minuten en dit heerlijk Italiaanse kipgerecht is klaar. Italiaanse kip uit de oven, waarschijnlijk weet je niet wat je proeft! Buon appetito!

Gerelateerde recepten

6 Beoordelingen

Marijke Fokker

augustus 18, 2016

Het was heerlijk! Ook onze gasten hebben er van genoten. Ik heb het klaargemaakt met kiphaasjes i.p.v. kipfilet. Superzacht, een aanrader.

Tjerk Kleisma

augustus 16, 2016

Ciao Marijke!

Bij dit kip recept gaat het om 5 verse tenen of bollen knoflook. De oregano mag gedroogd zijn, no problemo. Wij zijn ontzettend benieuwd wat jij er van vond.

Saluti,

Tjerk
AllesOverItaliaansEten.nl

Marijke Fokker

augustus 13, 2016

Gaat het werkelijk om 5 hele bolletjes knoflook met velletjes en al en moet
het dan verse of ‘gedroogde’ zijn? En gaat het om verse of gedroogde oregano?

Tjerk Kleisma

juni 5, 2016

Hi Claudia,

Slimme suggestie. Niet iedere supermarkt verkoopt inderdaad Taleggio, dus is dit een prima alternatief voor in het recept.

Ciao!

Tjerk
AllesOverItaliaansEten.nl

Claudia T.

juni 3, 2016

Inderdaad superlekker gerecht! Als de supermarkt geen Taleggio verkoopt, werkt Chaumes ook goed 🙂

Johan van der Heijden

mei 15, 2015

Subliem Italiaans gerecht en ook de kinderen zijn er dol op! FANTASTISCH

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.