Italiaanse pompoensoep

Italiaanse pompoensoep Italiaanse pompoensoep 0 0 5 0

maart 25, 2015

Italiaanse pompoensoep

Over Italiaanse pompoensoep

Als afsluiter van de herfst nog 1 keer een lekker recept met pompoen, namelijk pompoensoep op Italiaanse wijze. Om de smaak van deze pompoensoep super hoog te krijgen, wordt de pompoen in de boven bereid met de sjalotten, de knoflook en alle kruiden. Nadat de pompoen helemaal gaar is, is het nog een kleine moeite om deze smaakvolle pompoen te transformeren tot een heerlijke Italiaanse pompoensoep. En het leuke is dat je natuurlijk gewoon zelf helemaal kan bepalen wat de dikte wordt van deze soep door te spelen met de hoeveelheid bouillon. AllesOverItaliaansEten.nl heeft gekozen door een lekkere dikke Italiaanse pompoensoep, zodat deze ook goed smaakt aan het begin van de winter! Buon appetito!

Meer Italiaanse soep recepten vind je in ons volledige overzicht met soep recepten

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Bereiding: 50 minuten
  • 10 minuten

    50 minuten

    1 uur

  • Hoeveelheid: soep recept voor 4 personen

Ingrediënten

1 pompoen

4 sjalotten

2 grote tenen knoflook

Olijfolie

Vers gemalen peper

Italiaanse kruiden

Een paar takjes rozemarijn

Een paar takjes tijm

1 liter kippenbouillon

Room of Griekse yoghurt

Verse peterselie

Voorbereiding

1Verwijder de harde oranje buitenkant van de pompoen met een scherp mes. Snij de pompoen doormidden en verwijder ook alle zaden en draden aan de binnenkant. Daarna is het een koud kunstje om de pompoen in blokjes van ongeveer 2 bij 2 centimeter te snijden.

2Haal de sjalotten en de tenen knoflook ook uit de schil en snij beide in grove stukken. Verwijder de naaldjes van de rozemarijn en de kleine blaadjes van de takje tijm. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bereiding

1Doe de pompoen samen met de overige ingrediënten in een grote ovenschaal. Besprenkel de inhoud van de schaal met een dun laagje olijfolie. Maal er lekker wat peper overheen en strooi er flink zeezout op. Hussel allen ingrediënten goed door elkaar, zodat alles mooi gelijkmatig is verdeeld.

2Zet de schaal dan in de oven voor de duur van 40 minuten. Halverwege de bereidingstijd haal je de schaal kort uit de oven om de pompoen en de overige ingrediënten nog 1x goed door elkaar te scheppen. Daarna zet je de schaal terug in de oven voor de resterende duur.

3Als de 40 minuten bijna voorbij zijn, dan verwarm je de bouillon alvast. Na 40 minuten haal je de schaal uit de oven. De inhoud van de schaal doe je nu in een blender. Zet de blender aan, zodat de pompoen transformeert tot pompoensoep. Indien je geen blender hebt, dan hevel je de pompoen over in een grote pan en pureer je deze met een staafmixer.

4Om de pompoensoep de gewenste dikte te geven, doe je beetje bij beetje de kippenbouillon bij de pompoen. Hoeveel bouillon je wilt toevoegen, is afhankelijk van de grootte van de pompoen, maar natuurlijk ook van je eigen smaak. Voor een lekkere dikke pompoensoep voeg je wat minder toe, hou je van een dunnere textuur, dan kun je gerust wat meer bouillon gebruiken. Zoals je wellicht kunt zien, is de pompoensoep op de afbeelding lekker dik.

5Als je tevreden bent met de dikte van de soep, dan proef je of je dit ook bent met de smaak. Eventueel kun je extra zeezout en peper toevoegen om de pompoensoep hoger op smaak te krijgen. De Italiaanse pompoensoep is nu helemaal klaar. Dien de soep op in een kom en schep nog een lepel room of Griekse yoghurt in de soep. Garneer tot slot met wat verse peterselie om het plaatje helemaal compleet te maken. Geniet van dit heerlijke recept voor stevige Italiaanse pompoensoep! Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Beoordelingen

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.