Kalfsstoofvlees

Kalfsstoofvlees Kalfsstoofvlees 5 0 5 4

maart 15, 2015

Kalfsstoofvlees

Over kalfsstoofvlees

De oorspronkelijke Italiaanse naam van dit recept is Spezzatino di Vitello con patate wat letterlijk betekent stoofpotje van kalf met aardappelen. Voor het gemak houden wij het op kalfsstoofvlees wat dit gerecht natuurlijk ook in goed Nederlands is. Officieel komt dit gerecht uit het Noordoosten van Italië uit de regio Friuli-Venezia Giulia. Voor iedereen die van stoofpotjes houdt is dit een leuke en lekkere variant!

Meer recepten met kalfsvlees vind je in ons overzicht met Italiaanse vlees recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Bereiding: 1 uur
  • 10 minuten

    1 uur

    1 uur 10 minuten

  • Hoeveelheid: vlees recept voor 2 personen

Ingrediënten

400g kalfsentrecote

1 ui

Bloem

20g roomboter

2 eetlepels olijfolie

100ml Italiaanse witte wijn

100ml tomatenpuree

Verse peper

Zeezout

6 aardappelen

Voorbereiding

1Snij het kalfsvlees in dobbelstenen van 2 centimeter en haal deze door de bloem. Snij de ui in kleine stukjes. Schil de aardappelen, was deze en snij iedere aardappel in 4 stukken.

Bereiding

1Verwarm een koekenpan of hapjespan en verwarm hierin de roomboter en de olijfolie tegelijk. Als de roomboter en olijfolie een geheel vormen doe je het vlees in de pan. Bak het vlees rondom bruin. Zodra dit het geval is, mogen ook de uien in de pan. Doe na een paar minuutjes ook de witte wijn en de tomatenpuree in de pan. Laat de saus een beetje inkoken, zodat de smaken 1 geheel gaan vormen.

2Leg nu de aardappelen in de pan en doe zoveel water in de pan dat de aardappelen net onder staan. Voeg wat peper en zeezout bij het gerecht en sluit de pan af met een deksel en laat ongeveer 45 minuten pruttelen op een laag pitje. Kom om de 15 minuten kijken bij de pan en roer het geheel door. Na 45 minuten zijn de aardappelen gaar en is de saus helemaal ingetrokken in het vlees en de aardappelen. Desgewenst kun je het gerecht nog verder op smaak brengen met peper en zeezout voor de perfecte balans! Het kalfsstoofvlees is nu klaar! Buon appetito!

Gerelateerde recepten

4 Beoordelingen

Tjerk Kleisma

maart 29, 2015

Hi Hilde,

Bedankt voor jouw reactie op het recept voor kalfsstoofvlees.
Alle ontbrekende details zijn verwerkt!

Mvg,

AllesOverItaliaansEten.nl

Hilde

maart 29, 2015

Lekker en makkelijk recept. Er staat alleen niet vermeld in het recept wanneer je de ui en het zout en de peper er moet bij voegen

Karin

maart 29, 2015

Het gerecht is heel gemakkelijk om te maken en SUPERlekker

Riet

maart 29, 2015

Bedankt voor dit recept. Heb ik gemaakt op 11-04-13, maar ik vond het kalfsvlees te duur (voor 6 pers.) en heb er rundvlees voor gebruikt. Na bereiding heb ik het overgedaan in een ovenschaal en er met geraspte kaas een krokant laagje op gedaan.

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.