Lasagne met gorgonzola

Lasagne met gorgonzola Lasagne met gorgonzola 3 0 5 1

maart 22, 2015

Lasagne met gorgonzola

Over lasagne met gorgonzola

Lasagne is natuurlijk te bereiden op veel verschillende manier, maar lasagne met Gorgonzola blijft toch wel een van onze favorieten. In dit lasagne recept wordt de Gorgonzola op 2 manieren gebruikt. Om de saus hoog op smaak te krijgen, wordt de helft van de Gorgonzola hierin gesmolten. Dit is erg lekker, want het blijft natuurlijk een tomatensaus, maar de smaak wordt hierdoor extra krachtig met een vleugje Gorgonzola. Daarnaast wordt tussen de lagen lasagne een extra laagje Gorgonzola gelegd, net als boven op de top van de lasagne. Als dit geen lasagne met Gorgonzola is, dan weet ik het niet meer. Dat wordt gegarandeerd smullen! Buon appetito!

Toch op zoek naar meer lasagne recepten..? Bekijk dan ons volledige overzicht met lasagne recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 30 minuten
  • Bereiding: 30 minuten
  • 30 minuten

    30 minuten

    1 uur

  • Hoeveelheid: lasagne recept voor 2 tot 4 personen

Ingrediënten

Lasagne van Barilla

10g boter

3 eetlepels olijfolie

250g gehakt

1 teen knoflook

1 rode ui

1 eetlepel oregano

1 fles tomatensaus

150g Gorgonzola

100g Parmigiano Reggiano

Vers gemalen peper

Zeezout

10 takjes basilicum

Voorbereiding

1Verwijder de schil van de rode ui en de knoflook en snij beide in kleine stukjes. Schaaf de Parmigiano Reggiano in grove vlokken. Snij de Gorgonzola in kleine blokjes. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereiding

1Verwarm de boter en olijfolie samen in een koekenpan. Als de inhoud van de pan niet meer schuimt en een mooie bruine kleur heeft, doe het gehakt in de pan. Bak het gehakt lekker bruin en knapperig, dit geeft de meeste smaak. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Voeg daarna de rode ui, knoflook en oregano toe. Fruit deze ingrediënten voor de duur van 2 tot 3 minuten.

2Vervolgens doe je ook de tomatensaus in de pan. Kneus de blaadjes basilicum en doe deze in de saus. Doe tevens de helft van de Gorgonzola in de pan en smelt deze in de saus. Roer het geheel goed door en voeg naar smaak vers gemalen peper en wat zeezout toe. Laat de tomatensaus 20 minuten zachtjes op het vuur staan, zodat de smaak zich maximaal kan ontwikkelen.

3Na 20 minuten is het tijd om de lasagne te construeren. Vet een overschaal in met wat olijfolie. Doe een klein beetje saus op de bodem en leg hier vervolgens een laagje lasagne bladen op. Herhaal dit tot je halverwege de hoogte van de schaal bent. Bedek de inhoud van de schaal met een kwart van de Gorgonzola. Ga verder met het bouwen van de lasagne. Als de saus op is, beleg je de top van de lasagne wederom met het laatste beetje Gorgonzola. Tot slot bedek je de bovenkant met een heerlijke dikke laag Parmigiano Reggiano.

4Zet de lasagne nu voor de duur van ongeveer 30 minuten in de oven. Als het goed is, is de lasagne na 30 minuten gaar en de top laag met kaas helemaal gesmolten. Prik met een vork in de lasagne om zeker te weten dat het gerecht gaar is. Indien dit het geval is, is het tijd om aan te vallen. Serveer de lasagne met Gorgonzola en garneer met nog een blaadje basilicum. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

2 Beoordelingen

Tjerk Kleisma

mei 28, 2016

Wat ontzettend leuk dat jullie dit lasagne recept met Gorgonzola van onze website hebben gekozen. Wij zijn inmiddels ook benieuwd naar de uitslag. Laat je ons weten hoe het is afgelopen..?

Ciao!

Tjerk
AllesOverItaliaansEten.nl

Anoniem

mei 28, 2016

Lijkt me lekker. Ik moet iets koken voor de masterchef op school. Ik héb samen met mn groepje gekozen om dit te maken. Ben benieuwd naar de uitslag!

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.