Pasta met gehakt

Pasta met gehakt Pasta met gehakt 0 0 5 0

maart 15, 2015

Pasta met gehakt

Bekijk ook onze andere pasta recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 minuten
  • Bereiding: 25 minuten
  • 5 minuten

    25 minuten

    30 minuten

  • Hoeveelheid: Pasta recept voor 4 personen

Ingrediënten

400g spaghetti

2 eetlepels olijfolie

400g kalfsgehakt

2 teentjes knoflook

4 sjalotten

100ml droge witte wijn

770ml Mutti tomatensaus

Verse peper

Zeezout

5 blaadjes basilicum

2 eetlepels Mutti tomatenpuree

Parmigiano Reggiano

Voorbereiding

1Pel de knoflook en de sjalotten en hak deze in kleine stukjes.

Bereiding

1Verwarm de olijfolie in de koekenpan. Rul het kalfsgehakt in de olijfolie totdat het gehakt helemaal is uitgebakken. Fruit de stukjes sjalot en knoflook nu ongeveer 2 minuten bij het gehakt. Blus het geheel af met de witte wijn.

2Laat de wijn een beetje indampen en giet dan de tomatensaus in de pan. Snipper de blaadjes basilicum door de saus en breng de tomatensaus op smaak met de verse peper, het zeezout en de tomatenpuree. Alle ingrediƫnten voor de saus zitten nu in de pan.

3Laat de saus 10-15 minuten doorkoken. Als de saus te veel indikt, kun je deze verdunnen met water of met nog een klein scheutje witte wijn. Zorg er wel voor dat de saus voldoende indikt, zodat het gehakt volop aanwezig is.

4Kook nu de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking. Als de pasta gaar is, giet je de pasta af en doe je deze terug in de pan. Doe het grootste gedeelte van de tomatensaus in de pan bij de pasta. Meng het geheel en serveer in diepe borden. Ook het laatste beetje tomatensaus kan nu over de pasta worden gedaan. De pasta met gehakt is nu klaar, buon appetito!

Serveertip

1Rasp wat verse Parmigiano Reggiano over de pasta.

Gerelateerde recepten

0 Beoordelingen

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.