Pasta met linzen

Pasta met linzen Pasta met linzen 0 0 5 0

juli 13, 2015

Pasta met linzen

Over pasta met linzen

Pasta met linzen heet in het Italiaans Pasta con Lenticchie en is een niet alledaags pasta recept. En eigenlijk is dat heel vreemd, want pasta met linzen in tomatensaus is echt een hele lekkere combinatie. De linzen zuigen zich namelijk helemaal vol met de rode wijn en de tomatensaus waardoor deze een ontzettend lekkere smaak krijgen. Ondanks dat dit pasta recept een pasta recept is zonder vlees is het toch erg voedzaam, want de linzen vullen behoorlijk en zitten vol met gezonde stoffen. Kortom, een lekker pasta recept om eens te proberen voor de variatie! Pasta met linzen, buon appetito!

Meer lekkere pasta recepten zijn te vinden op onze pagina met pasta recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Bereiding: 50 minuten
  • 10 minuten

    50 minuten

    1 uur

  • Hoeveelheid: Pasta recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g pasta

200g rode linzen

1 ui

1 teen knoflook

1 Spaanse peper

200ml Italiaanse rode wijn

400g gepelde tomaten

5 eetlepels tomatenpuree

500ml runderbouillon

Zeezout

Peper

Verse peterselie

Parmigiano Reggiano

Olijfolie

Voorbereiding

1Om dit recept voor pasta met linzen voor te bereiden hoef je slechts een paar handelingen te verrichten. Verwijder de schil van de ui en de knoflook en snij deze in kleine stukjes. Snij de groene bovenkant van de Spaanse peper en daarna ook in kleine stukjes. Verwarm de runderbouillon.

Bereiding

1Verwarm een beetje olijfolie in een koekenpan en als de olijfolie heet is, doe je de ui, knoflook en Spaanse peper in de pan. Fruit deze ingrediƫnten een paar minuten, zodat de smaak goed loskomt. Let er wel op dat de knoflook niet te hard gaat, want bruine knoflook smaakt bitter en da's niet lekker.

2Doe nu ook de linzen in de pan en roer deze lekker door de ui, knoflook en Spaanse peper. Het is de bedoelingen dat de smaken die al in de pan zitten zodoende lekker in de linzen kunnen trekken. Blus de linzen af met de Italiaanse rode wijn. Laat de wijn rustig inkoken, zodat de smaak zich goed kan ontwikkelen en de linzen zich helemaal vol kunnen zuigen.

3Doe vervolgens de gepelde tomaten in de pan samen met de tomatenpuree. Roer de linzen goed door de tomatensaus en breng het geheel gelijk op smaak zeezout en vers gemalen peper. Voeg tot slot de bouillon toe en laat de linzen nu 45 minuten lekker doorkoken met de deksel op de pan.

4Roer de linzen regelmatig door en als de linzen bijna klaar zijn, dan begin je met het koken van de pasta. Zet hiervoor een pan water op het vuur en breng deze aan de kook. Als het water kookt, schep je hier eerste een kleine eetlepel zeezout in en daarna doe je de pasta in de pan. Kook de pasta 'al dente', de pasta is dan helemaal gaar, maar heeft nog een bite.

5Als de pasta de juiste textuur heeft, dan giet je de pasta af en doe je deze gelijk terug in de pan. Roer gelijk wat van de tomatensaus met linzen door de pasta om te voorkomen dat de pasta gaat plakken.

6Serveer de pasta met linzen in diepe pastaborden en schep er nog een klein beetje van de tomatensaus overheen. Schaaf er lekker wat Parmezaanse kaas overheen en garneer tot slot met wat verse peterselie. Dit recept voor pasta met linzen in nu helemaal klaar. Geniet van dit lekkere pasta gerecht met linzen. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Beoordelingen

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.