Pasta met pancetta en tomaat

Pasta met pancetta en tomaat Pasta met pancetta en tomaat 0 0 5 0

maart 25, 2015

Pasta met pancetta en tomaat

Over pasta met pancetta en tomaat

In dit recept voor pasta met pancetta en tomaat is de pancetta de absolute hoofdrolspeler. De pancetta wordt namelijk op 2 verschillende manieren gebruikt. De eerste bereidingswijze is in de tomatensaus. De pancetta wordt voordat de tomaten de pan in gaan kort aangebakken, zodat die heerlijk zoutige smaak helemaal loskomt. De tomatensaus krijgt hierdoor een extra krachtige smaak. De tweede bereidingswijze is door de plakjes pancetta helemaal uit te bakken in de oven zodat deze super knapperig worden. Als de pasta is opgediend, verkruimel je de pancetta over de pasta. Hierdoor kom je de pancetta in dit pasta recept 2 keer tegen en dit komt het eindresultaat alleen maar ten goede.

Op zoek naar nog een pasta recept met pancetta in de hoofdrol..? Bekijk dan ons recept voor spaghetti met pancetta!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Bereiding: 30 minuten
  • 10 minuten

    30 minuten

    40 minuten

  • Hoeveelheid: pasta recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g pasta

100g pancetta uit 1 stuk

2 losse plakjes pancetta

1 sjalot

1 teen knoflook

100ml Italiaanse droge witte wijn

400g gepelde tomaten

Zeezout

Vers gemalen peper

Parmigiano Reggiano

Verse peterselie

Een dikke klont boter

Voorbereiding

1Snij het stuk pancetta in kleine dobbelsteentjes van 0,5 bij 0,5 centimeter. Verwijder de schil van de knoflook en de sjalot en snij beide ingrediƫnten in kleine stukjes. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereiding

1Smelt de klont boter in een koekenpan en bak de dobbelsteentjes pancetta hier in knapperig. Na ongeveer 5 minuten doe je ook de sjalot en de knoflook bij de pancetta. Bak de knoflook en sjalot kort mee met de pancetta en na ongeveer 2 tot 3 minuten blus je de inhoud van de pan af met de witte wijn.

2Laat de wijn zachtjes inkoken zodat er aanbaksels ontstaan aan de bodem van de koekenpan. In meerdere recepten hebben wij reeds aangegeven dat deze aanbaksels extra veel smaak geven aan de tomatensaus en bij dit recept voor pasta met pancetta is dat niet anders. Als de aanbaksels in de pan zitten, doe je de gepelde tomaten in de pan. Voeg gelijk zeezout en peper toe en laat de saus nu ongeveer 15 minuten zachtjes pruttelen.

3Terwijl de saus verder op smaak komt, leg je de overige 2 stukjes pancetta op een stukje bakpapier. Doe de pancetta in de oven voor de duur van 10 tot 15 minuten. Afhankelijk van de dikte van de pancetta, bak je de pancetta knapperig. Controleer dit wel omstreeks 10 minuten, anders loop je het risico dat de pancetta zwart bakt...

4Als de pancetta in de oven is, kook je de pasta. Doe de pasta in een pan kokend water samen met een eetlepel zeezout. Als de pasta 'al dente' is, giet je deze af. Doe de pasta terug in de pan en roer gelijk wat van de saus door de pasta om te voorkomen dat deze gaat plakken. Qua timing moeten alle onderdelen voor dit recept nu klaar zijn.

5Serveer de pasta in mooie diepe borden en schep nog een klein beetje tomatensaus over de pasta. Haal de pancetta uit de oven en verkruimel dit boven de borden. Strooi lekker wat Parmigiano Reggiano op de pasta en garneer tot slot met verse peterselie. Dit recept voor pasta met pancetta en tomaat is nu helemaal klaar. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Beoordelingen

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.