Pasta met paprikasaus

Pasta met paprikasaus Pasta met paprikasaus 0 0 5 0

maart 25, 2015

Pasta met paprikasaus

Over pasta met paprikasaus

Pasta met verse paprikasaus is een heerlijk pasta recept voor de liefhebbers van vegetarische pasta. De paprikasaus krijgt een heerlijke smaak door de paprika's in de oven te bereiden samen met een aantal belangrijke smaakmakers. Als de paprika's gaar zijn, is het vervolgens nog maar een kleine moeite om een heerlijke paprikasaus te maken. Veel plezier met het bereiden van dit leuke recept voor pasta met paprikasaus. Buon appetito!

Meer pasta recepten vind je in ons volledige overzicht met pasta recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Bereiding: 50 minuten
  • 10 minuten

    50 minuten

    1 uur

  • Hoeveelheid: pasta recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g pasta

3 rode paprika's

2 sjalotten

2 tenen knoflook

Olijfolie

Vers gemalen peper

Zeezout

250ml groentebouillon

Parmezaanse kaas

Verse peterselie

Voorbereiding

1Verwijder de zaadjes van de paprika's en snij de paprika vervolgens in grove stukken. Haal de schil van de knoflook en de sjalot en snij ook deze beide ingrediƫnten in grove stukken. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bereiding

1Doe de paprika in een ovenschaal samen met de sjalot en de knoflook. Besprenkel de inhoud van de schaal met olijfolie en strooi er lekker wat zeezout en vers gemalen peper overheen. Zet de schaal in de oven voor de duur van 40 minuten.

2Terwijl de paprika in de oven staat, zet je ook de bouillon zachtjes op het vuur. Na 20 minuten haal je de schaal met paprika kort uit de oven, hussel je de inhoud van de schaal door elkaar en zet je deze weer terug in de oven. Na 40 minuten zijn de paprika's helemaal gaar.

3Hevel de paprika vervolgens over in een keukenmachine, blender of staafmixer. Zet het apparaat kort aan, zodat er een gladde paprikasaus ontstaat. Verdun de paprikasaus met een deel van de groentebouillon. Voeg net zoveel bouillon toe, zodat je tevreden bent over de dikte van de paprikasaus. Afhankelijk van de grootte van de paprika's doe je meer of minder bouillon bij de saus. In dit recept wordt 250 ml bouillon aangegeven, maar het is niet perse noodzakelijk om alle bouillon op te maken. Proef tot slot de saus en als je tevreden bent over de smaak, dan is de paprikasaus helemaal klaar. Voor meer smaak kun je natuurlijk ook gewoon wat extra zout toevoegen.

4Zet een pan water op het vuur voor het koken van de pasta. Als het water kookt, doe je de pasta in de pan samen met een eetlepel zeezout. Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking 'al dente'. Giet de pasta af, doe deze terug in de pan en roer gelijk de paprikasaus er doorheen. Hiermee voorkom je dat de pasta gaat plakken.

5De pasta met verse paprikasaus is nu helemaal klaar. Dien de pasta op en schaaf er lekker wat Parmezaanse kaas overheen. Om dit recept voor pasta met paprikasaus helemaal af te maken, strooi je er nog een klein beetje verse peterselie overheen ter garnering. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Beoordelingen

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.