Pasta met pompoen

Pasta met pompoen Pasta met pompoen 0 0 5 0

maart 20, 2015

Pasta met pompoen

Over pasta met pompoen

Pasta met pompoen is een lekker pasta recept wat natuurlijk vooral gegeten wordt in de herfst als het pompoen seizoen is. Dit smaak van dit recept wordt natuurlijk voor het grootste gedeelte bepaald door de pompoen. De citroen zorgt voor de balans door het zuurtje wat de natuurlijke tegenhanger is van het zoete van de pompoen. De grove vlokken Parmigiano Reggiano geven het gerecht af en toe een zoute bite.

Geniet van dit lekkere pasta recept met pompoen! Tipje voor de liefhebbers van pompoen, probeer ook onze pompoen risotto!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Bereiding: 50 minuten
  • 10 minuten

    50 minuten

    1 uur

  • Hoeveelheid: pasta recept voor 4 personen

Ingrediënten

400g pasta

1 pompoen

2 sjalotten

1 grote bol knoflook

Een flinke scheut olijfolie

Zeezout

Vers gemalen peper

400ml kippenbouillon

1/4 citroen

200ml room

Parmigiano Reggiano

Voorbereiding

1Snij de pompoen door de helft en verwijder alle pitten en draden. Vervolgens verwijder je de harde oranje buitenkant met een mesje. Daarna verwijder je de ook de schil van de knoflook en de sjalotten en snij de je deze in vier delen. Verwarm de kippenbouillon en verwarm de oven voor op 180 graden.

Bereiding

1Leg de pompoen samen met de knoflook en de sjalot in een overschaal. Bestrooi de inhoud van de overschaal met flink wat zeezout en vers gemalen peper. Schenk daarna een flinke scheut olijfolie over de pompoen en hussel het geheel goed door, zodat alle stukjes pompoen zijn bedekt met olijfolie, peper en zeezout. Zet de schaal nu voor de duur van 40 minuten in de oven.

2Voor dat je de pompoen uit de oven haalt, zet je de pasta vast op het vuur en kook je de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking 'al dente'. Haal de pompoen uit de oven en doe de inhoud van de overschaal in een blender, keukenmachine of staafmixer. Voeg het sap van 1/4 citroen toe samen met de kippenbouillon en pureer het geheel tot een mooie gladde saus. Om tot een mooie romige pompoensaus te komen, hevel je de pompoen over in een koekenpan en meng je deze met de room. Laat het geheel zachtjes doorkoken, zodat de smaak zich optimaal kan ontwikkelen.

3Als de timing goed is de pompoensaus helemaal perfect als de pasta perfect 'al dente' is. Giet de pasta af en doe deze terug in de pan. Roer gelijk wat pompoensaus door de pasta om te voorkomen dat deze gaat plakken. Serveer de pasta met pompoen op in diepe borden en schep er nog een beetje pompoensaus overheen. Garneer de pasta met verse peterselie en rasp er grove vlokken Parmigiano Reggiano overheen. De pasta met pompoen is nu helemaal klaar, buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Beoordelingen

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.