Pasta met rode pesto

Pasta met rode pesto Pasta met rode pesto 0 0 5 0

mei 30, 2015

Pasta met rode pesto

Over pasta met rode pesto

Pasta met rode pesto is een leuk recept om te maken. De rode pesto wordt in dit recept helemaal vers gemaakt op basis van de rode paprika. Doordat je deze grillt, krijgt deze al gelijk een lekkere smaak. Pesto kun je op heel veel verschillende manieren bereiden, maar deze rode pesto wordt eigenlijk gemaakt met zo veel mogelijk traditionele ingrediënten. Eigenlijk zijn alle ingrediënten hetzelfde als voor het traditionele recept voor Pesto alla Genovese, alleen de hoeveelheden zijn iets anders en de paprika wordt toegevoegd voor die mooie rode kleur.

Pasta met rode pesto is eenvoudig te maken zonder al te veel poespas. Door op het eind de pasta met rode pesto te garneren met wat verse peterselie komt dit gerecht helemaal tot leven en ziet het er mooi uit op het bordje. Kortom, een lekkere recept voor een doordeweekse avond. Geniet van dit lekkere recept voor pasta met rode pesto.

Toch op zoek naar een andere soort pesto..? Neem dan eens een kijkje op onze pagina met alle pesto recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 30 minuten
  • Bereiding: 15 minuten
  • 30 minuten

    15 minuten

    45 minuten

  • Hoeveelheid: Pasta recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g pasta, Farfalle

1 rode paprika

1 teen knoflook

40g pijnboompitten

100g Grana Padano kaas

20g basilicum

Olijfolie

Peper

Zeezout

Peterselie

Voorbereiding

1Voor het bereiden van pasta met zelfgemaakte rode pesto begin je met de paprika. Snij de bovenkant van de paprika en zet de paprika op de kop. De punt aan de onderkant wijst nu omhoog. Door de buitenste vlakken te snijden, is het mogelijk om met 3 keer snijden alle zaadjes snel te verwijderen.

2Verwijder de schil van de knoflook en snij de knoflook in een paar grove stukken. Schaaf de Grana Padano kaas, hak de peterselie zo fijn mogelijk en verwarm de oven voor op 180 graden.

Bereiding

1Leg de paprika in een ovenschaal en sprenkel hier wat olijfolie op. Strooi er wat zeezout en peper overheen en zet de paprika nu 30 minuten in de oven. Na 15 minuten haal je de schaal even uit de oven en hussel je de paprika.

2Na 30 minuten is de paprika klaar en haal je deze uit de oven, het is nu tijd om de rode pesto te maken. Doe de paprika samen met de knoflook, pijnboompitten, basilicum en de Grana Padano in een keukenmachine of staafmixer. Zet de machine aan de rode pesto is eigenlijk al nagenoeg klaar.

3Proef de rode pesto of je tevreden bent over de smaak. Als de textuur nog te stevig is kun je gerust wat extra olijfolie toevoegen. Indien er smaak ontbreekt, dan doe je er gewoon wat extra peper en zeezout bij. Zet de machine dan nog 1x aan, nogmaals proeven en als het goed is, is de rode pesto dan perfect.

4Zet een pan water op het vuur voor het koken van de pasta. In dit recept voor pasta met rode pesto is gekozen voor Farfalle. Farfalle zijn kleine vlindertjes en door de ribbelige structuur kan de rode pesto goed hechten aan de pasta.

5Als het water kookt, doe je eerst een eetlepel zeezout in het water en daarna de pasta. Kook de pasta 'al dente'. Al dente betekent dat de pasta nog bite heeft, je moet er voor zorgen dat de pasta niet te gaar wordt. Zodra de textuur goed is, giet de je pasta af en doe je deze terug in de pan. Roer gelijk wat rode pesto door de pasta, hiermee voorkom je dat de pasta gaat plakken.

6Dien de pasta met rode pesto op in een mooi diep pastabord. Pak de Grana Padano weer en schaaf wat van die heerlijke kaas over de pasta. Garneer het gerecht met wat verse peterselie en dit recept voor pasta met rode pesto is helemaal klaar. Geniet van dit lekkere pasta recept met rode pesto. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Beoordelingen

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.