Pasta met worst en olijven

Pasta met worst en olijven Pasta met worst en olijven 5 0 5 1

maart 25, 2015

Pasta met worst en olijven

Over pasta met worst en olijven

Pasta wordt vaak gegeten met tomatensaus. Maar niet iedere tomatensaus is dezelfde, met een paar kleine aanpassingen kun je keer op keer variëren om toch net even een andere smaak te proeven. In dit recept voor pasta met worst en olijven zijn logischerwijs de worst en de olijven de hoofdrolspelers welke net even die andere smaak geven aan de pastasaus. Het is op deze website al vaker gezegd, maar de truc is om een paar heerlijke verse worsten bij de slager te scoren. En voor wat betreft de olijven... deze dien je gelijk al mee te bakken in de pan, zodat de smaak goed loskomt en helemaal in de pastasaus trekt. Succes gegarandeerd! Geniet van dit lekkere pasta recept met verse worst en olijven. Buon appetito!

Meer pasta recepten vind je in ons complete overzicht met pasta recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Bereiding: 30 minuten
  • 10 minuten

    30 minuten

    40 minuten

  • Hoeveelheid: pasta recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g pasta (Fusilli)

2 verse worsten

100g olijven

Een dikke klont boter

1 sjalot

1 teen knoflook

1 eetlepel Italiaanse kruiden

400g gepelde tomaten

Vers gemalen peper

Zeezout

Parmezaanse kaas

Verse peterselie

Voorbereiding

1Snij de olijven in kleine ringetjes. Haal de sjalot en de teen knoflook uit de schil en snij deze in kleine stukjes. Hak de verse peterselie alvast met een scherp mes fijn. Snij het velletje van de worsten open en haal het vlees hieruit.

Bereiding

1Smelt de boter in een koekenpan en als de boter heet is, doe je de worst in de pan. Bak de worsten hard aan, het vlees van de worsten moet snel bruin en knapperig worden. Als dit het geval is, doe de sjalot, knoflook, olijven en Italiaanse kruiden in de pan. Bak deze ingrediënten ongeveer 2 tot 3 minuten mee met de worst, de smaak komt hierdoor goed los.

2Vervolgens doe je de gepelde tomaten in de pan bij de worst en de olijven. Voeg ook gelijk zeezout en vers gemalen peper toe om de saus op smaak te brengen. Laat de tomatensaus zachtjes pruttelen, zodat je aan de slag kan met het koken van de pasta.

3Voor het koken van de pasta, zet je eerst een pan water op het vuur. Pas als het water kookt, doe je de pasta in de pan samen met een flinke eetlepel zeezout. Kook de pasta volgens de bereidingswijze 'al dente'. Dit betekent dat de pasta nog een lekkere bite heeft en vooral niet te gaar is. Zodra dit het geval is, giet je de pasta af. Doe de pasta snel terug in de pan en roer wat van de tomatensaus door de pasta. Hiermee voorkom je dat de pasta gaat plakken. De pasta met worst en olijven is nu helemaal klaar.

4Schep de pasta op in een diep pastabord en schep er nog een klein beetje saus overheen. Schaaf flink wat Parmezaanse kaas over de pasta en garneer tot slot met de verse peterselie. Geniet van dit lekkere pasta recept met verse worst en olijven. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

1 Beoordeling

Rian

september 8, 2016

Heerlijk!!!

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.