Pasta paprika

Pasta paprika Pasta paprika 2 0 5 1

maart 18, 2015

Pasta paprika

Over pasta paprika

Pasta met paprika is een recept wat is gebaseerd op Peperonata. Dit Italiaanse groenterecept is afkomstig uit Zuid-Italië en wordt op veel verschillende manieren toegepast in de Italiaanse keuken, zo ook in pasta. De paprika is natuurlijk de 'held' van dit recept en krijgt voldoende tijd om haar smaak volop te laten ontwikkelen. Het eindresultaat is een heerlijk pasta recept met lekkere zoete paprika, een lekker zuurtje van de rode wijnazijn en de balsamico en de Parmigiano Reggiano zorgt ervoor dat ook een zoutje niet ontbreekt.

Bekijk ook ons recept voor Peperonata.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 45 mins
  • 10 mins

    45 mins

  • Hoeveelheid: pasta recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g pasta

1 rode paprika

1 gele paprika

1 groene paprika

2 rode uien

2 tenen knoflook

2 eetlepels rode wijnazijn

2 eetlepels balsamico

1 eetlepel oregano

Verse peper

Zeezout

Verse peterselie

3 takjes basilicum

1 eetlepel tomatenpuree

Parmigiano Reggiano

Olijfolie

Voorbereiding

1Verwijder de lijsten van de paprika inclusief de zaadjes. Snijd de paprika's in mooie repen. Haal de rode uien uit de schil en snijd deze in dikke ringen. Pel de knoflook en snijd deze in grove stukken. Hak de peterselie helemaal fijn, scheur de basilicum per blaadje in 3 tot 4 stukken en rasp de Parmigiano Reggiano.

Bereiding

1Verwarm de olijfolie in een koekenpan. Als de olijfolie warm is, doe je de rode ui en de knoflook in de pan. Zet de pan op een laag vuur en laat de smaken in 10 minuten helemaal in elkaar trekken. Daarna doe je de paprika, oregano, rode wijnazijn en basilicum in de pan. Zorg ervoor dat de paprika snel warm wordt, doe dan een deksel op de pan en zet 30 minuten op een laag vuurtje. Door de paprika 30 minuten te stoven krijgt deze precies de juiste textuur. Niet te hard, niet te zacht, gewoon een lekkere bite. Let er wel goed op dat dit proces niet te hard gaat. Zet desgewenst de pan op een lager pitje.

2Nadat de paprika 30 minuten heeft gestoofd, doe je 1 eetlepel tomatenpuree in de pan samen met de basilicum en een heel klein beetje water. Laat de paprika nog heel even opstaan en dan als laatste de verse peterselie bij het gerecht. De Peperonata is nu af, de hoogste tijd om er Pasta Peperonata van te maken of zoals dit recept eigenlijk heet pasta met paprika.

3Zorg ervoor dat je ondertussen de pasta hebt gekookt en dat deze klaar is tegelijk met de paprika. Giet de pasta af als deze 'al dente' is en doe de paprika hier gelijk bij. Hiermee voorkom je dat deze gaat plakken. Roer het geheel goed door en dien de pasta met paprika op. Strooi er tot slot nog een beetje Parmigiano Reggiano overheen en de pasta met paprika is helemaal klaar! Buon appetito!

Gerelateerde recepten

2 Reviews

Tjerk Kleisma

augustus 1, 2017

Ciao Stephanie!

Jammer dat het recept niet aan jouw verwachtingen voldeed. We gaan dit recept zelf binnenkort ook nog een keertje maken op exact de wijze zoals op deze pagina staat. Keep you posted!

Saluti,

Tjerk – AllesOverItaliaansEten.nl

Stephanie

juli 11, 2017

Het gerecht was veel te zuur, eigenlijk was er weinig andere smaak behalve zuur. Ik zou de rode wijn azijn door de helft doen. Er had ook wel 1 paprika minder in gekund. Het was niet echt lekker.

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.