Peperonata

Peperonata Peperonata 5 0 5 2

maart 18, 2015

Peperonata

Over peperonata

Peperonata is een gerecht uit de zuidelijke Italiaanse regio's Siciliƫ, Campania en Calabria. Peperonata is een klassiek Italiaanse groentegerecht, maar kan op veel verschillende wijzes worden geserveerd. Peperonata kan dienen als 'contorni', dus als bijgerecht bij vlees of vis. Je kunt het laten afkoelen en serveren als antipasto of op een bruschetta. Maar wat ook erg lekker is, is om de Peperonata door de pasta te roeren.

Het geheim van dit recept voor Peperonata is dat er meerdere smaken samenkomen. Lekkere zoete paprika, het zuurtje van de rode wijnazijn, het kruidige van de oregano, peterselie en basilicum en het lekkere zoutje van de Parmigiano Reggiano. Als dat geen smaaksensatie is...? Geniet van dit lekkere recept!

Meer lekkere recepten met paprika vind je op onze pagina met Italiaanse groente recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Bereiding: 45 minuten
  • 10 minuten

    45 minuten

    55 minuten

  • Hoeveelheid: groente recept voor 4 personen

Ingrediënten

1 rode paprika

1 gele paprika

1 groene paprika

2 rode uien

2 tenen knoflook

2 eetlepels rode wijnazijn

1 eetlepel oregano

Verse peper

Zeezout

10 takjes verse peterselie

3 takjes basilicum

20g Parmigiano Reggiano

Olijfolie

Voorbereiding

1Verwijder de lijsten met de zaadjes uit de paprika's en snij de paprika in mooie repen. Pel de rode uien, halveer deze en snij de halve uien in 4 tot 5 brede ringen. Haal de knoflook uit de schil en snij deze in grove stukken. Hak de peterselie helemaal fijn, scheur de takjes basilicum in vieren en rasp alvast wat Parmigiano Reggiano.

Bereiding

1Om de Peperonata te bereiden begin je met het verwarmen van 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Doe de ringen rode ui en de grove stukken knoflook in de pan. Zorg ervoor dat de uien en de knoflook warm worden en zet dan het vuur op zacht. Laat de uien en de knoflook 10 minuten op een laag vuurtje staan, zodat de smaken maximaal in elkaar opgaan.

2Daarna doe je eerst kort de Italiaanse kruiden in de pan en na 2 minuten ook de paprika. Bak de paprika nu 2 tot 3 minuten, zodat de smaak goed los komt. Vervolgens doe je ook de rode wijnazijn in de pan en laat je de paprika's ongeveer 10 tot minuten zachtjes op het vuur staan, zodat de lekker zacht worden.

3Als laatste doe je de blaadjes basilicum in de pan met de peterselie en Parmigiano Reggiano. Als de Parmigiano Reggiano helemaal is gesmolten is de Peperonata klaar.

Serveertip

1Eventueel kun je nog een citroen uitknijpen boven de Peperonata om het gerecht iets frisser te maken!

Gerelateerde recepten

2 Beoordelingen

maggy

oktober 23, 2015

wanneer gaan de paprikas erbij en hoe lang moeten ze bakken ? dat staat niet in de uitleg …

Toos

maart 29, 2015

heerlijk vooral de boontjes
en de peperonata. bedankt.

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.