Pittige lasagne met pepers, salami en Gorgonzola

Pittige lasagne met pepers, salami en Gorgonzola Pittige lasagne met pepers, salami en Gorgonzola 0 0 5 0

augustus 5, 2017

Pittige lasagne met pepers, salami en Gorgonzola

Over pittige lasagne met pepers, salami en Gorgonzola

Lasagne is een van mijn favoriete Italiaanse gerechten. Wat lasagne voor mij zo lekker maakt, is de dat de saus helemaal in de bladen van de lasagne trekt in combinatie met die dikke kaaslaag bovenop. Dit zorgt ervoor dat lasagne eigenlijk altijd een stevige, rustieke smaak heeft. Dit zijn voor mij ook echt de smaken waar het Italiaanse platteland bekend omstaat.

Daarnaast zijn er talloze manieren om lasagne te bereiden. In dit recept maken we dus een pittige lasagne. De pittige lasagnesaus geven we nog meer smaak door hier salami en Gorgonzola aan toe te voegen. Die laatste twee zijn wat mij betreft een match made in heaven. Als ik pizza eet, bestel ik ook bijna altijd een pizza met (pikante) salami en vraag hier standaard Gorgonzola bij. Al deze smaken tezamen zorgen wat mij betreft voor een heerlijk lasagne recept wat je gewoon een keertje moet proberen. Buon appetito!

PS - we hebben een pagina met meer verschillende soorten lasagne. Mocht jij toch nog op zoek zijn naar een andere recept, dan vind je hier ongetwijfeld het juist lasagne recept.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Bereiding: 1 uur
  • 10 minuten

    1 uur

    1 uur 10 minuten

  • Hoeveelheid: lasagne recept voor 2 personen

Ingrediënten

Lasagnebladen

100g salami

1 ui

1 teen knoflook

1 Spaanse peper

700ml tomatensaus (van Mutti)

Gorgonzola

Zeezout

150g Parmigiano Reggiano

Voorbereiding

1Als je ervoor kiest om een salami te kopen en dus niet plakjes salami te gebruiken, dan verwijder je het velletje en snijd je de plakjes salami. Verwijder de schil van de knoflook en de ui en snijd deze in fijne stukjes. Verwijder de onderkant en de bovenkant van de Spaanse peper. Snijd ook het pepertje fijn.

Bereiding

1Leg de plakjes salami in de koekenpan zonder hier extra boter of olijfolie aan toe te voegen. De plakjes salami kun je in het eigen vet bakken. Tip: giet het vet wat van de salami afkomt voor 80% uit de pan voordat je de volgende ingrediënten toevoegt. Voor de balans van alle smaken is dit beter, want salami is ontzettend dominant in een tomatensaus.

2Vervolgens voeg je ook de Spaanse peper, ui en knoflook toe. Fruit deze ingrediënten een paar minuten. Hierdoor kunnen de smaken goed los komen.

3Voeg de tomatensaus toe en roer de inhoud van de pan goed door. Breng de saus tot aan de kook en draai dan het vuur op zacht. Laat de saus voor de pittige lasagne nu enige tijd zachtjes pruttelen. Afhankelijk van hoeveel tijd je hebt kan dit 15 minuten zijn, maar ook gerust 2 uur. In dat laatste geval moet je wel de deksel op de pan doen, want anders verdampt de saus.

4Als laatste voeg je de Gorgonzola en het zeezout toe. Beide is een beetje afhankelijk van je eigen smaak. Voeg niet gelijk alle Gorgonzola toe, maar doe dit stukje voor stukje. Als je de lasagnesaus keer op keer proeft, weet je zodoende precies of je tevreden bent over de smaak. Maak de saus af met wat zeezout.

5Vet een ovenschaal in met wat olijfolie. Breng vervolgens eerst een laagje van de saus aan en leg daar een blad lasagne bovenop. Herhaal dit principe keer op keer, totdat de ovenschaal vol is. Schaaf er lekker wat Parmezaanse kaas overheen, zodat de lasagne is bedekt.

6Zet de pittige lasagne in de oven voor de duur van 20 tot 25 minuten. Haal de lasagne uit de oven en laat vervolgens nog 5 tot 10 minuten afkoelen. De lasagne krijgt hierdoor de kans om wat steviger te worden en dit voorkomt een hoop geklieder bij het opdienen. Geniet van dit lekkere lasagne recept met salami en Gorgonzola. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Beoordelingen

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.