Pompoen risotto

Pompoen risotto Pompoen risotto 0 0 5 0

maart 11, 2015

Pompoen risotto

Over pompoen risotto

Pompoen is een groente die doorgaans eind oktober weer veel verkrijgbaar is. Pompoen risotto is daarom een gerecht wat voornamelijk in de herfst wordt bereid en heeft een karakteristieke smaak. Het leuke van dit risotto recept is dat je twee texturen en twee smaken krijgt door de risotto te beleggen met de in de oven gegaarde pompoen. Al met al is pompoen risotto een bijzonder gerecht met een verrassende smaak.

Meer lekkere risotto recepten vind je in ons volledige overzicht met risotto recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Bereiding: 30 minuten
  • 10 minuten

    30 minuten

    40 minuten

  • Hoeveelheid: risotto recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g Carnaroli risotto

1 sjalot

40g boter

300g pompoen

100ml droge witte wijn

500ml kippenbouillon

Verse peper

Zeezout

50g Parmagiano Reggiano

Voorbereiding

1Haal de pompoen uit zijn oranje jas, verwijder de pitten en 'haren' en snij het vlees van de pompoen in blokjes. Snij de sjalot in stukje, verwarm de bouillon en verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereiding

1Vet een ovenschaal in met olijfolie en doe hier de blokjes pompoen in. Bestrooi de pompoen met peper en zout en zet de schaal 30 minuten in de voor verwarmde oven. Na 30 minuten smelt je de boter in een koekenpan met dikke bodem. Fruit de sjalot ongeveer 2 minuten en doe dan ook de Carnaroli risotto in de pan. Zorg ervoor dat alle korrels risotto vochtig zijn van de boter. Doe 200 gram pompoen in de pan. Laat ongeveer 100 gram in de pan zetten en zet deze in de oven. Als het goed is, is de oven nog op temperatuur, zodat de pompoen lekker warm blijft.

2Blus het geheel af met de witte wijn. Laat de wijn volledig absorberen door de risotto. Voeg vervolgens soeplepel voor soeplepel de bouillon toe aan de risotto. Iedere soeplepel bouillon dient volledig door de risotto te zijn geabsorbeerd, voordat je de volgende soeplepel in de pan doet. Zorg ervoor dat de risotto een mooie textuur krijgt, al dente en een beetje vochtig. Zodra dit het geval is, haal je de pan van het vuur. Smelt de Parmigiano Reggiano samen met een klein klontje boter in de risotto. Desgewenst kun je de risotto nog verder op smaak brengen met peper en zout.

3Dien de risotto op en beleg de risotto met de laatste stukjes pompoen uit de oven. Strooi tot slot wat peterselie over het gerecht. Deze heerlijke herfstige pompoen risotto is nu helemaal klaar.Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Beoordelingen

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.