Preisoep

Preisoep Preisoep 0 0 5 0

maart 22, 2015

Preisoep

Over preisoep

Dit recept voor preisoep is op traditionele Italiaanse wijze tot stand gekomen. Vanzelfsprekend is de prei een belangrijk ingrediënt, maar ook de aardappel en de Parmigiano Reggiano spelen een belangrijke rol in dit soep recept. Na het pureren van de soep heb je een mooie gladde soep met een fijne zachte smaak. Dus mocht je toevallig nog een keer een verloren prei in de koelkast hebben liggen, schroom dan vooral niet om met dit recept aan de slag te gaan. Het gaat je namelijk verrassen!

Toch op zoek naar een ander recept..? Bekijk dan ons volledige overzicht alle Italiaanse recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Bereiding: 45 minuten
  • 10 minuten

    45 minuten

    55 minuten

  • Hoeveelheid: soep recept voor 2 tot 4 personen

Ingrediënten

1 hele dikke prei

1 grote aardappel

2 sjalotten

2 tenen knoflook

Vers gemalen peper

Zeezout

Olijfolie

50g Parmigiana Reggiano

500ml groentebouillon

Voorbereiding

1Snij de prei in fijne ringetjes en spoel het zand van de prei. Schil de aardappel, snij deze in blokjes en was deze daarna. Verwijder de schil van de knoflook en sjalot en snij deze in grove stukken. Snij de Parmigiano Reggiano in kleine blokjes, verwarm de bouillon en verwarm de oven voor op 180 graden.

Bereiding

1Leg de prei, aardappel, sjalot en knoflook in een ovenschaal. Besprenkel de inhoud van de schaal met wat olijfolie. Maal er vers peper overheen en strooi er ook lekker wat zeezout op. Hussel de ingrediënten door elkaar en schuif de schaal in de oven voor de duur van 40 minuten.

2Na 40 minuten haal je de schaal met de prei uit de oven. Doe alle ingrediënten nu in een blender/staafmixer/keukenmachine. Voeg de Parmigiano Reggiano toe samen met de groentebouillon. Zet de machine kort aan en ineens heb je soep. Proef de preisoep en afhankelijk van wat je proeft, kun je nog wat vers gemalen peper en zeezout toevoegen. Indien je tevreden bent over de smaak van de preisoep, dan is de soep klaar om op te dienen. Als je de soep in een kommetje hebt gedaan, kun er nog wat kaas op raspen en garneren met wat verse peterselie. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Beoordelingen

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.