Ravioli met ei

Ravioli met ei Ravioli met ei 0 0 5 0

maart 21, 2015

Ravioli met ei

Over ravioli met ei

Ravioli gevuld met ei is een recept voor de fijnproevers onder ons. Het leuke aan dit ravioli recept is, dat het wordt geserveerd zonder saus. Als je dit recept voor ravioli met ei namelijk goed klaar maakt, stroomt dat heerlijke romige eigeel zo uit de ravioli. In dit recept dient het eigeel dan ook als saus. Verder wordt dit recept verder op smaak gemaakt met een kazige ricotta vulling en knapperige stukjes pancetta. De combinatie van ei, kaas en spek dat het natuurlijk een klassieker en speelt natuurlijk ook een hoofdrol in Spaghetti Carbonara.

Op zoek naar meer recepten voor ravioli..? Bekijk dan ons overzicht met ravioli recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 15 minuten
  • Bereiding: 40 minuten
  • 15 minuten

    40 minuten

    55 minuten

  • Hoeveelheid: ravioli recept voor 1 persoon

Ingrediënten

100g meel

2 eieren

2 eetlepels olijfolie

Zeezout

50g ricotta

20g Parmagiano Reggiano

Citroensap

Vers gemalen peper

Verse peterselie

20g pancetta

Voorbereiding

1De voorbereiding van dit recept voor ravioli gevuld met ei bestaat uit het maken van lekker elastisch deeg. Hiervoor leg je het meel op een houten ondergrond en vorm het als een kommetje. Breek 1 ei in dit kommetje en voeg de eetlepels olijfolie en wat zeezout toe.

2Roer met een vork beetje bij beetje meel door het mengsel van ei, olijfolie en zeezout. Doe dit net zo lang tot dat je met je vork niet meer verder kan. Vanaf dit moment begin je met het kneden van het pasta deeg voor de duur van 10 minuten. Nadat je het deeg 10 minuten hebt gekneed, wikkel je het pastadeeg in een stukje vershoudfolie en leg je dit in de koelkast voor de duur van 30 minuten. Snij de pancetta in kleine kruimeltjes en verwarm de oven voor op 180 graden.

Bereiding

1Zodra het pastadeeg voor de ravioli in de koelkast ligt te rusten, begin je met het maken van de vulling voor de ravioli. Doe de ricotta samen met de kaas in een kommetje en roer deze ingrediënten goed door elkaar heen. Voeg een klein beetje citroensap toe zodat je dit een klein beetje proeft. Breng de vulling verder op smaak met vers gemalen peper en wat zeezout.

2Zodra het pastadeeg voor de ravioli in de koelkast ligt te rusten, begin je met het maken van de vulling voor de ravioli. Doe de ricotta samen met de kaas in een kommetje en roer deze ingrediënten goed door elkaar heen. Voeg een klein beetje citroensap toe zodat je dit een klein beetje proeft. Breng de vulling verder op smaak met vers gemalen peper en wat zeezout.

3Leg wat vulling op een van de plakjes pastadeeg en zorg ervoor dat het midden wat lager is dan de buitenkant, de vorm van een ondiep kuiltje. Dit geeft wat extra stevigheid aan het ei, zodra je deze erop legt. Zorg er nu voor dat je de eierdooier uit het 2e ei haalt zonder dat deze kapot gaat. Leg de eierdooier op de vulling. Leg nu het 2e plakje pastadeeg op de 1e. Zorg ervoor dat alle lucht uit de ravioli is en druk de zijkantjes stevig op elkaar, zodat dit helemaal is afgesloten. Snij de randjes van de ravioli er nu af met een ravioliroller.

4Leg de gesneden pancetta nu op een stukje bakpapier en bak de pancetta 10 tot 15 minuten in de oven. Ondertussen breng je een pan water aan de kook. Als de pancetta nog maar een paar minuten in de oven moet, doe de je de ravioli voorzichtig in de pan met kokend water samen met wat zeezout. Kook de ravioli ongeveer 2 minuten. De pasta is gaar als deze begint te drijven, maar je moet er wel voor zorgen dat het eigeel heet is, maar niet stolt.

5Als de ravioli klaar is, leg je deze op een bordje. Strooi de knapperige pancetta over de ravioli samen met de verse peterselie. Maak dit ravioli recept helemaal af door er nog wat Parmigiano Reggiano overheen te strooien. Geniet van dit lekkere recept voor ravioli gevuld met ei, buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Beoordelingen

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.