Recept voor 24Kitchen – Tagliatelle al Ragu

Recept voor 24Kitchen – Tagliatelle al Ragu Tagliatelle al Ragu 0 0 5 0

mei 24, 2015

Tagliatelle al Ragu

Over Tagliatelle al Ragu

Dit is het recept voor Tagliatelle al Ragu zoals ik dat voor 24Kitchen heb gemaakt in de kookwedstrijd van Grenzeloos Koken - De Italië Special. Begin april kreeg ik een uitnodiging om mee te doen aan deze wedstrijd en mij werd gevraagd om dit recept te maken voor Tagliatelle al Ragu. De gebruikelijke bereidingsduur is de tijd die in dit recept staat aangegeven. Echter werd mij gevraagd om dit recept in 45 minuten te maken inclusief verse Tagliatelle. Dit was een flinke opgave, maar het is gelukt om met dit recept door te dringen tot de finalen. En daarom wil ik jullie dit recept natuurlijk niet onthouden.

Na de opnamen sprak ik nog met presentator en jurylid Giovanni Caminita en hij gaf mij de suggestie om meer tomatenpuree te gebruiken voor meer kleur en meer smaak. Nou Giovanni, bij deze! In plaats van 2-3 eetlepels tomatenpuree heb ik er dit keer 5 ingedaan. En het klopt, meer kleur en meer smaak, dus extra lekker! Ik kijk met veel plezier terug op dit recept en ik hoop dat jullie net zo genieten van deze Tagliatelle al Ragu! Buon appetito!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 15 minuten
  • Bereiding: 3 uren 30 minuten
  • 15 minuten

    3 uren 30 minuten

    3 uren 45 minuten

  • Hoeveelheid: Pasta recept voor 3 tot 4 personen

Ingrediënten

300g Tagliatelle

15g boter

2 eetlepels olijfolie

3 verse worstjes

50g ui

50g wortel

50g bleekselderij

400ml Italiaanse droge witte wijn

400ml rund- of kalfsbouillon

5 eetlepels tomatenpuree

Peper

Zeezout

Parmigiano Reggiano

Peterselie ter garnering

Voorbereiding

1Snij de worstjes open en haal het vlees uit het velletje. Verwijder de schil van de ui, schil de wortel, was de bleekselderij en snij deze ingrediënten daarna zo fijn als mogelijk. Verwarm de bouillon

Bereiding

1Verwarm de boter en de olijfolie in een koekenpan en als deze heet zijn, doe je het vlees van de worsten in de pan. Bak het vlees hard aan, zodat dit mooi bruin en lekker knapperig wordt. Dit geeft namelijk heel veel smaak af.

2Als het vlees mooi is gebakken, doe je de ui, wortel en bleekselderij in de pan. Bak deze ongeveer 5 minuten mee met het vlees van de worsten. Doordat je deze groenten de tijd geeft om mee te bakken, komen de smaken lekker los en dit komt ten goede van de ragu.

3Daarna doe je de wijn, bouillon en tomatenpuree in de pan. Roer de inhoud van de pan nu goed door en breng de ragu gelijk op smaak met vers gemalen peper en zeezout. Doe de deksel op de pan en laat de ragu nu 3 uren zachtjes pruttelen. De saus krijgt nu maximaal de kans om zich te ontwikkelen waardoor er een heerlijke intense smaak ontstaat.

4Als de ragu 3 uur op het vuur heeft gestaan, haal je de deksel van de pan, zodat de saus kan inkoken tot de juiste dikte. Terwijl je dit doet zet je vast een pan water op het vuur voor de Tagliatelle. Als het water kookt, doe je eerst een eetlepel zeezout in het water en daarna de Tagliatelle.

5Kook de Tagliatelle 'al dente' en giet de pasta dan af. Doe de Tagliatelle terug in de pan en roer er gelijk wat van de ragu doorheen. Hiermee voorkom je dat de pasta gaat plakken.

6Serveer de Tagliatelle al Ragu in diepe borden en schep er nog een klein beetje extra saus overheen. Parmezaanse kaas mag natuurlijk niet ontbreken en garneer met nog wat verse peterselie. Dit recept voor Tagliatelle al Ragu is nu helemaal klaar. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Beoordelingen

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.