Rucolasalade

Rucolasalade Rucolasalade 0 0 5 0

maart 14, 2015

Rucolasalade

Over rucolasalade

Rucola is een van de meest gebruikte slasoorten in Italië. Met zijn stevige bladen en pittige smaak is rucola natuurlijk ook wel een erg fijn product om mee te werken omdat deze van zichzelf al zoveel smaak heeft. Omring dit ingrediënt met een zoetje, een zoutje en een zuurtje en succes is gegarandeerd. Voor dit recept is respectievelijk gekozen voor de cherrytomaatjes, wat feta en een gecombineerd zuurtje van vers citroensap en balsamico.

Meer salades met rucola in de hoofdrol vind je op ons completen overzicht met Italiaanse salade recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 minuten
  • Bereiding: 5 minuten
  • 5 minuten

    5 minuten

    10 minuten

  • Hoeveelheid: salade recept voor 4 personen

Ingrediënten

100g rucola

250g cherrytomaatjes

25g geroosterde pijnboompitjes

50g feta

1/3 citroen

5 eetlepels balsamico

Een flinke scheut olijfolie Verse peper

Voorbereiding

1Halveer de cherrytomaatjes. Rooster de pijnboompitjes zonder boter of olijfolie in een koekenpan, doe dit net zo lang tot dat de pijnboompitjes goudbruin zijn.

Bereiding

1Doe de rucola in een grote saladeschaal. Doe de cherrytomaatjes en de pijnboompitjes bij de rucola in de schaal. Voeg vervolgens ook de olijfolie en de balsamico toe.

2Daarna moet 1/3 citroen uit worden geknepen boven de rucola, wees hier wel voorzichtig mee! Knijp eerst een gedeelte van de citroen uit en proef of de salade niet te zuur wordt. Desgewenst kan ook de rest van de citroen worden uitgeknepen.

3Tot slot ook de feta in de schaal doen, nogmaals proeven, en naar smaak verse peper toevoegen. Geniet van deze heerlijke frisse rucola salade! Buon appetitio!

Gerelateerde recepten

0 Beoordelingen

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.