Spaghetti met kip

Spaghetti met kip Spaghetti met kip 0 0 5 0

maart 19, 2015

Spaghetti met kip

Over spaghetti met kip

Spaghetti met kip wordt over het algemeen niet erg vaak gemaakt. De bereiding van de kip in dit recept is de bereiding voor 'kip cacciatore' en is een bekend Italiaans jagersrecept. Kip cacciatore wordt over het algemeen geserveerd met aardappelpuree, polenta, of brood, maar ook met grote regelmaat met spaghetti. Om die reden is er voor gekozen om dit recept voor spaghetti met kip te bereiden op basis van kip cacciatore. Het resultaat is super malse kip die bijna van het botje afvalt met spaghetti in een heerlijke kruidige tomatensaus!

Voor meer culinaire ideeën met spaghetti bekijk je natuurlijk ook gewoon onze andere spaghetti recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 15 minuten
  • Bereiding: 1 uur 15 minuten
  • 15 minuten

    1 uur 15 minuten

    1 uur 30 minuten

  • Hoeveelheid: spaghetti recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g spaghetti

20g boter

4 kippendijen

Zeezout

Verse peper

1 ui

1 stengel bleekselderij

1 kleine winterpeen

1 teen knoflook

2 takjes rozemarijn

150ml Italiaanse droge witte wijn

400ml tomatensaus van Mutti

Verse peterselie

Voorbereiding

1Kruid de kip met verse peper en zeezout. Verwijder de schil van de ui en de knoflook, rasp de winterpeen en was de stengel bleekselderij. Snij de ui, knoflook, winterpeen en bleekselderij zo klein mogelijk. Ook de peterselie kun je alvast helemaal fijn snijden.

Bereiding

1Smelt de boter in een koekenpan met dikke bodem en hoge randen, een hapjespan is ook goed. Als de boter een mooie kleur heeft, bak je de kip aan beide kanten hard aan en zet je het vuur op zacht. Na een paar minuten doe je ook de ui, knoflook, bleekselderij en winterpeen bij de kip in de pan. Draai het vuur weer iets hoger, zodat deze ingrediënten snel op temperatuur komen en smaak gaan afgeven. Leg ook de takjes rozemarijn in de pan en zet het vuur weer op zacht.

2Na 5 minuten blus je het gerecht af met de witte wijn. Laat de witte wijn voor de helft indampen en doe dan ook de tomatensaus in de pan. Roer alles goed door, doe de deksel op de pan en laat de kip nu 30 tot 60 minuten stoven. Als je er een beetje gevoel voor hebt, kun je precies aanvoelen of de kip super mals is geworden of dat deze nog even langer moet stoven.

3Zodra je het idee hebt dat de kip perfect is, kook je de spaghetti in gezouten water 'al dente'. Als de spaghetti beetgaar is, giet je de spaghetti af in een vergiet en doe je deze terug in de pan. Doe nu de peterselie door de tomatensaus en schep gelijk wat tomatensaus bij de spaghetti. Roer de saus goed door de spaghetti om te voorkomen dat deze gaat plakken. Doe de spaghetti op de borden en leg hier per bord 2 stukken kip bij.

4De spaghetti met kip is nu helemaal klaar, buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Beoordelingen

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.