Tomatensoep met basilicum

Tomatensoep met basilicum Tomatensoep met basilcum 0 0 5 0

april 3, 2016

Tomatensoep met basilcum

Over tomatensoep met basilicum

Dit soep recept voor tomatensoep en basilicum is waarschijnlijk het makkelijkste recept wat op onze website is te vinden. Voor de tomatensoep heb je slechts 4 ingrediënten nodig en voor de olie die je van de basilicum maakt slechts 3. Bovendien zijn 2 (zeezout en olijfolie) van deze 3 ingrediënten ook nodig voor de soep zelf, dus in totaal 5. En zoals je in de beschrijving van het recept hebt kunnen lezen, zijn er maar een paar dingen die je hoeft te doen om een restaurantwaardige tomatensoep op tafel te zetten.

Als ik buiten de deur ga eten, valt het mij vaak op dat soep vaak minder aandacht krijgt dan dat deze eigenlijk verdient. Vooral met tomatensoep valt menig restaurant door de mand. Kort geleden kwam ik een update tegen op Facebook van een Italiaanse chef die aangaf met slechts 3 ingrediënten de lekkerste tomatensoep te kunnen maken. De Italiaanse keuken staat er natuurlijk om bekend dat de beste gerechten zijn gebaseerd op slechts enkele hoogwaardige ingrediënten. In het recept wat ik online tegen kwam werden overigens verse tomaten gebruikt voor de soep. Deze tomaten werden eerst 40 minuten in de oven gebakken met wat olijfolie, zeezout en peper. Maar omdat 'verse' tomaten in Nederland niet heel bijzonder zijn, leek het mij een beter idee om maar gewoon gepelde tomaten uit een blikje te gebruiken. En dat blijkt een schot in de roos, want met inderdaad slechts 3 ingrediënten, kun je onwijs lekkere tomatensoep maken. De basilicumolie die hier in dit recept bij wordt geserveerd is alleen maar een lekker extraatje!

Mocht je een keer op zoek zijn naar een lekker en vooral simpel recept voor tomatensoep, dan is dit recept het overwegen meer dan de moeite waard. Mocht je overigens op zoek zijn naar meer lekkere soepjes, bekijk dan onze pagina met alle soep recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 minuten
  • Bereiding: 25 minuten
  • 5 minuten

    25 minuten

    30 minuten

  • Hoeveelheid: Soep recept voor 2 personen

Ingrediënten

1 blikje gepelde tomaten van Mutti of Cirio

1 ui

Zeezout

Olijfolie

Een handje verse basilicum

Voorbereiding

1De voorbereiding voor dit recept voor tomatensoep met basilicum is net zo simpel als de bereiding van het recept zelf. Verwijder de schil van een grote ui. Snijd de ui daarna in mooie kleine stukjes. Was de blaadjes basilicum en laat deze even drogen.

Bereiding

1Verwarm 2 tot 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Als de olijfolie warm is, doe je ook de stukjes ui in de pan. Fruit de ui voor de door van zo'n 2 tot 3 minuten. Geef de ui de tijd, zodat de smaak lekker los kan komen. Dit bevordert de smaak van deze tomatensoep.

2Vervolgens doe je ook de gepelde tomaten in de pan. Plet de tomaten, zodat er eigenlijk gelijk de textuur van de soep ontstaat. Voeg lekker veel zeezout toe om de soep op smaak te brengen. Wees hier vooral niet te zuinig mee. Laat de basis voor deze tomatensoep nu 15 tot 20 minuten zachtjes op staan. De smaak van de tomatensoep kan zich hierdoor goed ontwikkelen.

3Ondertussen ga je met de basilicum aan de slag. Doe de blaadjes basilicum in een staafmixer samen met lekker veel olijfolie een klein beetje zeezout. Pureer de basilicum nu tot een gladde substantie. Proef of de smaak je bevalt en als dat zo is, dan is dit onderdeel van de tomatensoep met basilicum klaar.

4Doe de inhoud van de koekenpan nu ook in de (schoongemaakte) staafmixer. Pureer de tomaten tot een mooie tomatensoep. Proef ook de soep, eventueel kun je nog wat zeezout toevoegen voor extra veel smaak. Dit super simpele, maar o zo lekkere recept voor tomatensoep met basilicum is nu helemaal klaar. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Beoordelingen

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.