Als je wel eens op vakantie bent geweest naar Italië, dan zul je ongetwijfeld hebben gemerkt, dat de indeling van de menukaart anders is dan in een restaurant in Nederland. Overigens als je naar een goed Italiaans restaurant in Nederland gaat, dan zul je precies hetzelfde merken. In Nederland zijn we gewend om de gerechten in…
Geplaatst op 12 augustus 2017 door Tjerk Kleisma
We zijn weer terug uit Toscane en willen natuurlijk de leukste restaurants uit de regio delen. In totaal zijn we ongeveer twee weken in deze Italiaanse regio geweest. Deze twee weken hebben we opgedeeld in drie gedeelten. Het eerste deel was in de omgeving van Montalcino in het zuiden van Toscane, het tweede deel vlakbij…
Geplaatst op 29 juli 2017 door Tjerk Kleisma
Hoe maak ik pesto? Of beter gezegd hoe maak ik zelf de aller lekkerste verse pesto..? Op deze vraag is niet één antwoord te geven. Italië bestaat uit veel verschillende regio’s en per regio wordt ‘la cucina Italiana’ op een andere manier benaderd. Eigenlijk kun je met een gerust hart stellen dat iedere regio zijn eigen…
Geplaatst op 23 april 2017 door Tjerk Kleisma
Het is weer tijd voor witte asperges! Slechts een klein gedeelte van het jaar is het aspergeseizoen. Traditioneel gezien begint het seizoen in april en duurt ongeveer 2 maanden, dus tot in juni. In Nederland duikt dan weer het zogenaamde ‘witte goud’ op in de schappen van de groenteboer, de supermarkt of wanneer je op…
Geplaatst op 16 april 2017 door Tjerk Kleisma
Afgelopen vrijdag ben ik weer eens wezen eten bij Trattoria Italiana in Leeuwarden. Vroeger liepen we hier de deur plat, maar toen op een gegeven moment de kwaliteit van het eten wat minder werd, haakten wij ook af. In de tijd dat we hier dus de deur plat liepen, ben ik ook een keer wezen…
Geplaatst op 10 april 2017 door Tjerk Kleisma
Benvenuti in Puglia! Welkom in Puglia! Om maar gelijk met de deur in huis te vallen… bij Casa Nostra ademt alles de sfeer van Puglia en wij waanden ons gisteren weer even in het uiterste zuiden van Italië, ook al waren we toch echt gewoon in Amsterdam. Casa Nostra is een vrij klein restaurant aan de…
Geplaatst op 4 april 2017 door Tjerk Kleisma
In mijn artikel van gisteren heb ik je antwoord proberen te geven op de vraag ‘hoe maak ik een echte Italiaanse risotto?’. Dus als het goed is, weet je nu precies hoe je het basisrecept voor risotto moet bereiden. Maar naast dit basisrecept zijn er natuurlijk nog veel meer lekkere recepten die heerlijk zijn om…
Geplaatst op 31 maart 2017 door Tjerk Kleisma
Weer een leuk artikel uit de serie van ‘hoe maak ik….?’. Ditmaal antwoord op de vraag, hoe maak ik echte Italiaanse risotto? Als je onze vorige artikelen hebt gelezen over Spaghetti Carbonara, Italiaanse tomatensaus en verse pasta, dan kun je bijna zelf al het antwoord geven op deze vraag. Net als veel andere traditionele Italiaanse…
Geplaatst op 30 maart 2017 door Tjerk Kleisma
Afgelopen zaterdag was mijn vriendin jarig. Omdat we het altijd leuk vinden het verjaardagsgevoel iets langer vast te houden besloten we om zondag uit eten te gaan bij een nieuw Italiaans restaurant in Leeuwarden, namelijk Mimma. Dit Italiaanse restaurant heeft eind 2016 haar deuren geopend en wordt gerund twee voormalig bewoners van de regio Umbria, Donatella…
Geplaatst op 29 maart 2017 door Tjerk Kleisma
Hoe maak ik verse pasta? Of beter gezegd hoe kan ik zelf de allerlekkerste verse pasta maken? In dit artikel leg ik je uit hoe je zelf op een eenvoudige manier verse pasta kan maken. Vaak wordt gedacht dat dit erg moeilijk is, maar in feite is het makkelijker dan je denkt. Dit vooroordeel wordt…
Geplaatst op 24 maart 2017 door Tjerk Kleisma
Afgelopen woensdag was ik ’s middags helemaal vanuit Leeuwarden in Gorinchem. Aangezien mijn meeting duurde tot het einde van de middag en ik ’s avonds pas heel laat thuis zou zijn om te eten, leek het mij perfect om het noodzakelijke met het aangename te combineren. In eerste instantie wilde ik afspreken met een oud-collega…
Geplaatst op 24 maart 2017 door Tjerk Kleisma
Gisteravond zijn we wezen eten bij Ristorante Da Mino in Groningen. We hebben Mino leren kennen toen hij nog werkzaam was bij een Italiaans restaurant in Leeuwarden. Toen hij vorig jaar voor zichzelf is begonnen, zijn we gelijk een keer bij hem wezen eten en sindsdien hebben we regelmatig contact. Eind vorig jaar kondigde hij…
Geplaatst op 13 maart 2017 door Tjerk Kleisma