Italië, hét land van de koffie. Wat wijn is voor Frankrijk, is koffie voor Italië. Het zwarte goud is al tientallen jaren onderdeel van de Italiaanse cultuur. Op iedere hoek van de straat zit wel een koffiebranderij en het land telt honderden kleine koffiebarretjes. Naar goed Italiaans gebruik stoppen veel Italianen ’s ochtends eerst bij…
Geplaatst op 5 juli 2015 door Tjerk Kleisma
Het was alweer een tijdje geleden dat ik voor de laatste keer had gegeten bij L’angoletto in Amsterdam. Om precies te zijn was het 3 jaar geleden, maar het mooie was, er is helemaal niets veranderd. En volgens mij maakt het ook niet uit of je hier maandelijks komt of eens in de zoveel tijd,…
Geplaatst op 29 juni 2015 door Tjerk Kleisma
Gisteren, 24 mei 2015, was de uitzending van Grenzeloos Koken waarin Giovanni Caminita en Roberta Pagnier namens 24Kitchen op zoek gingen naar de best kokende Italiaanse thuiskok. In mijn vorige blog mocht ik natuurlijk nog niet verklappen wat de uitslag was en eindigde ik met de ‘cliffhanger’ dat de jury op het punt stond om…
Geplaatst op 25 mei 2015 door Tjerk Kleisma
Op vrijdag 6 maart zat ik ’s avonds op de bank mijn email te lezen. Een van de berichten in mijn mailbox was de nieuwsbrief van 24 Kitchen. Soms open ik deze nieuwsbrief wel, maar het komt ook regelmatig voor dat ik dit niet doe. Dit keer besloot ik de nieuwsbrief wel te openen. Toen…
Geplaatst op 6 mei 2015 door Tjerk Kleisma
Wat is nou een echte traditionele Bolognesesaus..? Dit lijkt een eenvoudige vraag, maar het antwoord is des te lastiger te geven. In Nederland zijn ontzettend veel recepten websites te vinden en op bijna iedere website staat een recept voor Spaghetti Bolognese. En dat is natuurlijk ook niet vreemd, want Spaghetti Bolognese wordt in Nederlandse gezinnen…
Geplaatst op 4 april 2015 door Tjerk Kleisma
Na ruim 2 jaar lang alleen een recepten website te zijn geweest, is AllesOverItaliaansEten.nl vanaf vandaag niet langer louter meer een recepten website, maar ook een blog. Waarom ook een blog..? Gewoon, omdat het ontzettend leuk is om alles over Italiaans eten in de meest letterlijke zin van het woord te delen. En omdat wij…
Geplaatst op 4 april 2015 door Tjerk Kleisma