1 dag Amsterdam, 2 keer Italiaans eten | deel 1 – Holy Ravioli

Geplaatst op 25 februari 2017 door Tjerk KleismaGeen reacties
Holy Ravioli Amsterdam

Zoals wel eens in een eerdere blog aangegeven, moet ik voor mijn ‘echte’ werk regelmatig in Amsterdam zijn. Veel van mijn relaties weten inmiddels dat ik een bijzonder grote passie voor de Italiaanse keuken heb. En bij sommige bezoekjes aan onze hoofdstad leidt dat tot afspraken op bijzondere locaties. Afgelopen woensdag was daar weer een mooi voorbeeld van.

Mijn eerste afspraak was heel bewust rond lunchtijd gepland. Aangezien de persoon met wie ik een afspraak had in Amsterdam West woont, lag het bijzonder voor de hand om daar te gaan lunchen. Aan deze kant van de stad is natuurlijk een groot aanbod Italiaanse restaurants, maar deze serveren lang niet allemaal een lunch. Holy Ravioli daarentegen wel. Toen we van tevoren bespraken waar we gingen eten, werd Holy Ravioli omschreven als een ‘ieniemienie’ restaurantje. Met slechts twee tafeltjes voldeed dit inderdaad aan de omschrijving van ‘ieniemienie’ en is dit eigenlijk meer een plek waar je naar toegaat om eten af te halen, dan om echt uit eten te gaan. Maar waar je ook voor kiest, lekker eten kun je er zeker krijgen.

De menukaart bestaat uit twee delen. Het eerste deel is waar de ‘a la carte’ gerechten staan. Dit gedeelte is lekker compact met zes soorten ravioli, drie soorten lasagne en drie soorten soep. Daarnaast is er een ravioli en een pasta van de week, dus volop keuze. Het tweede deel is gedeelte waar je zelf je eigen gerecht kunt samenstellen. Hierbij heb je de keuze uit vegetarische ravioli of ravioli met vlees of vis. Vervolgens kun je kiezen uit de saus of pesto die je hierbij wilt eten. Tot slot kun je zelfs nog kiezen welke soort kaas je erbij wilt. Kortom, een mooi compleet assortiment.

De lunch bestelde ik zelf van het a la carte menu, ervan uitgaande dat het restaurant zelf weet wat de beste smaak combinatie zijn. Als voorgerecht nam ik de tomatensoep en daarna de ravioli van de week. Dit was een ravioli gevuld met venkelworst en een pittige tomatensaus. Overigens heb je hierbij ook nog de keuze voor een normale of grote portie. De tomatensoep was erg bijzonder. Zelfs zo bijzonder dat ik deze wil omschrijven als een tomatensoep die ik in Nederland, maar ook in Italië eigenlijk nog nooit eerder had gegeten. De soep was rijkelijk gevuld met grote stukken tomaat, maar daarnaast ook met stukken wortel en ui. Bovenop de soep lag nog een klein beetje pesto en wat kaas. Zeer rijkelijk gevulde tomatensoep dus, die erg goed smaakte. Deze zou wat mij betreft zo van het Italiaanse platteland kunnen komen en welke het lekkerst smaakt na een dag hard werken. Ook de ravioli smaakte lekker, deze was goed gevuld en de smaak van de venkelworst zat er goed in. Als ik dan toch een kleine kritische noot zou moeten geven, dan zou ik persoonlijk niet voor kiezen deze ravioli te serveren met rucola en cherrytomaatjes. Maar dat is zoals gezegd een klein detail. Rond half drie stapte ik voldaan weer naar buiten. Gelukkig zat er nog flink wat tijd tussen mijn volgende ‘eetafspraak’ en deze.

Bij Holy Ravioli kun je dus ook tussen de middag heerlijk Italiaans eten. Veel locals zullen dit ongetwijfeld al weten, maar mocht je nieuw in Amsterdam zijn, van buitenaf komen, of wil je gewoon een keer lekker lunchen dan kun je hier perfect terecht voor een onvervalste Italiaanse lunch. Wij komen ongetwijfeld weer een keer terug!

Wil je weten hoe dit ‘eendaagse eetavontuur’ verder verloopt? Lees dan verder op ons blog over Pianeta Terra!

0 Reacties

Alle velden zijn verplicht om een reactie toe te voegen.