Italiaans eten in Amsterdam bij Trattoria Toto

Geplaatst op 3 maart 2016 door Tjerk Kleisma1 reactie
Trattoria Toto Amsterdam

Omdat ik voor mijn ‘echte’ werk regelmatig in Amsterdam moet zijn, houd ik altijd goed in de gaten of ik nog nieuwe en leuke Italiaanse restaurants ontdek. Kort geleden was ik onderweg naar huis en toen ik door de 1e Constantijn Huygensstraat reed, viel mijn oog op een klein Italiaans restaurant, Trattoria Toto. Toen ik thuis kwam, kon ik het niet laten om het restaurant op internet op te zoeken en de kaart te bekijken. De eerste indruk hiervan was prima, dus besloot ik om bij mijn volgende bezoekje aan onze hoofdstad hier eens te gaan eten.

Zo gezegd, zo gedaan. Gisteren was het zover. Om 1900 uur hadden wij gereserveerd en het restaurant was rond dit tijdstip al redelijk gevuld. Wij werden vriendelijk ontvangen en kregen ruim de gelegenheid om het menu rustig te bekijken. Het menu is lekker gevarieerd, een ruime keuze antipasti en pasta en daarnaast 4 tot 5 vlees- en visgerechten. Prima dus. Na goed Italiaanse gebruik besloten we om te starten met de ‘Antipaso Misto Toto’. Bij het bestellen gaven wij aan deze voor 2 personen te willen bestellen, maar dit was niet nodig. Deze antipasti was absoluut voldoende voor 2 personen werd ons gegarandeerd, dit bleek ook het geval. In totaal kregen we zeven verschillende echte Italiaanse delicatessen te proeven, namelijk Prosciutto San Danielle e Melon, een torentje Caprese, een Bruschetta al Pomodoro, geroosterde paprika, gegrilde aubergine, Vitello Tonnato en een paar stukjes Gorgonzola. Al deze onderdeeltjes van de antipasti zijn natuurlijk bekenden uit de Italiaanse keuken en zo smaakte het ook. Een kwestie van goede producten aanschaffen en deze samen presenteren.

Nadat de antipasti was gezakt, keken we opnieuw op de kaart voor het hoofdgerecht. Aangezien het een royale antipasti was, besloten we alleen nog pasta te eten. We bestelden de ‘Raviolo Ripieno al tartufo burro e salvia’ en de ‘Maccheroni alla Norma’. Het waren in totaal 6 grote ravioli en deze waren gevuld met ricotta en truffel(tapenade). Smaakvol, maar niet de ‘die hard’ truffel smaak, maar het ging er prima in en het vulde goed. In tegenstelling tot wat op de kaart stond, werd de Maccheroni alla Norma niet geserveerd met Maccheroni, maar met Penne. Op zich niet verkeerd, maar wel een beetje vreemd als je een andere soort pasta verwacht. Het gerecht zag er vers en smakelijk uit met verse tomaatjes, aubergine en wat blaadjes basilicum. Al met al twee prima pasta gerechten, maar geen culinaire hoogstandjes. What you see, is what you get, zullen we maar zeggen.

Nadat we nog een glaasje Pugliaanse wijn hadden gedronken, gingen we door voor de dolci, het dessert. De keuze was vrij snel gemaakt, huisgemaakte Tiramisu. En nog geen twee minuten nadat we hadden besteld, stond de Tiramisu al op tafel. De Tiramisu was afgedekt met een cacaolaag, maar deze was iets te dik. Cacao is van zichzelf erg droog en de droge cacao bleef bij iedere hap aan je gehemelte plakken. Na een groot deel van de cacao te hebben verwijderd, was het prima te eten. Lekkere koffiesmaak in combinatie met likeur en zoete Mascarpone. Het blijft toch een klassiekertje! Maar voor 7,50 euro verwacht je eigenlijk wel een perfecte Tiramisu…

Overigens was het tussen de gerechten door grappen en grollen geblazen met de bediening. Uiteindelijk stond de bediening erop dat hij ons nog iets van het huis wilde aanbieden. Aangezien er al een paar glazen wijn doorheen waren gegaan, en koffie gegarandeerd pas heel laat slapen betekent, namen we nog een flesje water. Uiteindelijk hadden we 3 uur getafeld en met een voldaan gevoel, konden we weer naar huis. Resume, Trattoria Toto is een prima Italiaans restaurant waar je gerust eens kan gaan eten. Eerlijke Italiaanse kost, maar zonder echte uitschieters naar boven of beneden. Gewoon prima & daarmee basta!

Ik ben trouwens nu al benieuwd waar de volgende restaurant review plaats vindt. Heb je een suggestie? Of ben je eigenaar van een Italiaans restaurant en wil je ook op onze site worden vermeld. Laat dan een reactie achter of zoek contact met ons via info@allesoveritaliaanseten.nl!

1 Reactie

Hetetenisklaar

november 14, 2016

Sinds kleins af aan een fan van Italiaans eten, dus ben ook altijd op zoek naar nieuwe/goede Italiaanse restaurants. Ik ga dus zeker een bezoekje brengen binnenkort, ben erg benieuwd.

Alle velden zijn verplicht om een reactie toe te voegen.