Italiaans eten in Sneek bij restaurant Mezzaluna

Geplaatst op 8 april 2016 door Tjerk KleismaGeen reacties
Italiaans restaurant Mezzaluna Sneek

In Noord-Nederland zijn de echte Italiaanse restaurants in veel mindere mate aanwezig dan bijvoorbeeld in het westen van het land. Daarom is het goed zoeken waar je terecht kunt en soms loop je tegen een leuk, gezellig restaurant aan waarvan je denkt ‘hier kom ik vaker terug’. In Sneek is zo’n restaurant te vinden en luistert naar de naam Mezzaluna, wat overigens halve maan betekent. Mezzaluna is hier sinds 2004 gevestigd en wordt gerund door Ara en Elvira Arzoumanian. Ara is afkomstig van Rome en heeft hier vanaf zijn 19e in restaurants gewerkt. Mezzaluna serveert authentieke Italiaanse gerechten en combineert deze met zorgvuldig uitgezochte wijnen.

Al enige tijd komen wij hier en afgelopen zondag was het weer zover. Rond 19.00 uur arriveerden wij en het restaurant zat al aardig vol. Wij hadden van tevoren niet gereserveerd en gelukkig waren er nog twee tafeltjes vrij, dus wij konden zelfs nog kiezen. Na een vriendelijke ontvangst kregen wij het menu en bestelden een fles ‘aqua frizzante’, of te wel bruisend water van San Pellegrino. In tegenstelling tot ons vorige bezoek was de kaart enigszins aangepast. Persoonlijk vind ik dit altijd erg prettig, want ten eerste hoef je hierdoor niet iedere keer dezelfde kaart te kijken, je wilt per slot van rekening ook wel eens wat anders eten, en ten tweede betekent dit dat er wordt nagedacht over het eten. En da’s natuurlijk ook wel fijn als je in een restaurant zit. De menukaart biedt voor ieder wat wils. Een ruime keuze voorgerechten en verse pasta’s, een aantal risotto’s en verschillende vlees- en visgerechten. Helemaal prima! Bovendien is er een los blad met ‘specials’. Van ieder type gerecht staat hier 1 op.

De keuze was al vrij snel gevallen op de Mista ‘all Italiana als voorgerecht. Eigenlijk is dit niet anders dan antipasti, meerdere kleine hapjes. Verwacht hier geen creatieve uitschieters, maar alle onderdelen van de antipasti zijn van prima kwaliteit. Op de houten plank lag overwegend vlees zoals bressaola, parmaham en twee soorten salami. Verder een bruschetta al pomodoro, 2 torentjes Caprese en wat brood met boter. Je kunt echt proeven dat er wordt gezocht naar lekkere ingrediënten. Het vlees was super goed van smaak, lekker mals. En ook de bruschetta viel op door de bereiding van het brood, gegrild en goed op smaak gebracht. Kortom, een goed begin van ons diner!

Als hoofdgerecht hadden wij gekozen voor verse gevulde pasta en een van de ‘specials’, namelijk een gegrild vlees in een roomsaus in combinatie met ‘patates’ en ‘verdure’. De gevulde pasta was Cappellaci met een vulling van truffel, Pecorino kaas en paddenstoelen met daarbij een rode wijn roomsaus met pittige salami. Als ik alleen de combinatie al uitleg, krijg ik gewoon weer trek, dus je zult begrijpen dat de pasta top smaakte. Ook het vlees was erg lekker. Dit was mooi gebakken, zodat het van binnen mooi sappig was en gelukkig helemaal niet droog, kon bijna niet beter. Verder viel het op dat vooral de combinatie van kleine roosjes broccoli, sperziebonen en paddenstoelen verrassend hoog op smaak waren. Eigenlijk was de groente bijna net zo lekker als het vlees en dat is toch wel een prestatie te noemen.

Nadat wij het hoofdgerecht op hadden, konden wij het toch niet nalaten om nog even in de kaart te kijken voor een ‘dolci’, het dessert. Al vrij snel hadden wij onszelf overtuigd om ook nog maar een toetje te nemen. De keuze viel op een echte Italiaanse klassieker in de vorm van Tiramisu en op een ‘Torta di Mele’. Dit is een klein warm appeltaartje met kaneelijs en karamel. Natuurlijk wil je alles graag proeven dus wij hadden afgesproken om halverwege het dessert te wisselen. Dit bleek een slimme zet, want mijn keuze was in eerste instantie gevallen op de Tiramisu, maar de Torta di Mele was minstens net zo lekker!

Al met al was dit een geslaagd bezoekje aan Sneek. Als wij weer een keer in de buurt zijn, dan komen wij zeker terug op ons weer op Italiaanse wijze te laten verwennen!

Heb jij ook nog een suggestie voor een goed Italiaans restaurant? Of ben je eigenaar van een Italiaans restaurant en wil je ook op onze site worden vermeld. Laat dan een reactie achter of zoek contact met ons via info@allesoveritaliaanseten.nl!

0 Reacties

Alle velden zijn verplicht om een reactie toe te voegen.