Broccoli pesto
Over broccoli pesto
Broccoli pesto is een lekker recept voor pesto wat je op veel manieren kunt gebruiken. Broccoli pesto heeft een zachte smaak en is erg lekker op een bruschetta of op een crostini. Ook bij een lekker stuk vlees smaakt dit recept erg lekker. En verder kun je broccoli pesto serveren bij vrijwel iedere pastasoort en bij gnocchi.
Broccoli pesto is afgeleid van het traditionele recept voor groene pesto, namelijk Pesto alla Genovese. In dit recept wordt de basilicum vervangen door de broccoli. Ook wordt er in plaats van Parmigiano Reggiano en Pecorino gebruik gemaakt van Grana Padano simpelweg omdat deze kaassoort erg lekker smaakt in combinatie met broccoli. Veel plezier gewenst tijdens het bereiden van dit lekkere recept voor broccoli pesto. Buon appetito!
Op zoek naar meer recepten met broccoli..? Neem dan een kijkje op onze pagina met alle broccoli recepten.
Extra info over dit recept
- Voorbereiding: 10 mins
- Bereiding: 10 mins
- Hoeveelheid: Pesto recept voor 4 personen
Ingrediënten
Voorbereiding
1Snij de roosjes broccoli van de harde stronk en spoel deze schoon. Verwijder de schil van de knoflook en snij de knoflook in een paar grove stukken. Schaaf de Grana Padano en hak de pijnboompitten met een scherp mes in kleine stukjes.
Bereiding
1Kook de roosjes broccoli ongeveer 3 minuten in gezouten water. Na 3 minuten is de broccoli beetgaar. Spoel de broccoli af met koud water om het garingsproces te stoppen.
2Nadat je de broccoli hebt gekookt, ga je over tot het maken van de broccoli pesto. Doe 200 gram broccoli samen met de Grana Padano kaas, de knoflook en de pijnboompitten in een staafmixer. Pureer het geheel tot een mooie broccoli pesto.
3Voeg olijfolie toe om de broccoli pesto de gewenste textuur te geven. Daarna proef je de pesto en kun je deze eventueel verder op smaak brengen met verse peper en zeezout. De broccoli pesto is nu helemaal klaar! Buon appetito!