Broodkruim met knoflook

Broodkruim met knoflook Broodkruim met knoflook 0 0 5 0

maart 22, 2015

Broodkruim met knoflook

Over broodkruim met knoflook

Zoals al eerder aangegeven in ons recept voor sperziebonen met broodkruim komen wij bij deze terug op het fenomeen broodkruim. Broodkruim kan in veel recepten worden toegepast. In ons recept voor sperziebonen met broodkruim krijgen de boontjes een lekker 'knappertje' en veel meer smaakcontrast doordat het broodkruim helemaal naar knoflook smaakt. In Toscane en met name in de omgeving van Siena is het gebruik van broodkruim in de pasta met tomatensaus ook gemeengoed. Een ander lekker pasta recept met broodkruim heeft zijn roots te danken aan de Zuid-Italiaanse regio Puglia. In dit recept wordt het broodkruim gebakken in ansjovis, zongedroogde tomaten, knoflook en Spaanse peper, ook errug lekker! Voor welk recept je ook kiest, laat je verrassen door het effect van het broodkruim.

Hier vind je ons recept voor sperziebonen met broodkruim.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 10 mins
  • 5 mins

    10 mins

  • Hoeveelheid: Italiaans recept voor 4 personen

Ingrediënten

6 witte boterhammen

2 tenen knoflook

Olijfolie

Vers gemalen peper

Zeezout

Voorbereiding

1Snij de korsten van de sneetjes witbrood. Daarna snij je het brood zo fijn als mogelijk. Eigenlijk ben je nu al bezig om er broodkruim van te maken. Overigens hoef je hier niet heel precies bij te zijn. Verderop in dit recept wordt uitgelegd waarom. Verwijder de schil van de knoflook en snij de knoflook in kleine stukjes.

Bereiding

1Doe pak 'm beet 5 eetlepels olijfolie in een koekenpan, de bodem van de koekenpan mag best helemaal bedekt zijn. Verwarm de olijf en als deze heet is, doe je de knoflook in de pan. Fruit de knoflook ongeveer 2 tot 3 minuten op laag vuur. Let er goed op dat de knoflook niet verbrand, want dan worden het erg bittere broodkruimels.

2Vervolgens doe je ook de kruimels brood in de pan. Het brood absorbeert direct de olijfolie met knoflook. Voeg wat zeezout toe samen met vers gemalen peper. Blijf bij de pan en roer de broodkruimels continu om. Langzaam wordt het broodkruim knapperig. Zodra het broodkruim knapperig wordt, wordt het ineens ook een stuk eenvoudiger om dit kleiner en fijner te maken. Als het broodkruim er goudbruin uitziet, is dit klaar voor verdere bereiding.

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.