Cannelloni met ricotta en spinazie

Cannelloni met ricotta en spinazie Cannelloni met Ricotta en spinazie 0 0 5 0

augustus 21, 2017

Cannelloni met Ricotta en spinazie

Over Cannelloni met Ricotta en spinazie

Dit pasta gerecht is niet een gerecht wat je vaak aantreft op de menukaart van een Italiaans restaurant. Cannelloni is een bijzonder Italiaans gerecht, wat doorgaans wordt gemaakt als er wat te vieren valt. Denk hierbij aan feestdagen, verjaardagen of bijvoorbeeld bij de geboorte van een 'bambino', een kind. Maar soms... hoef je ook helemaal niet een speciale aanleiding te hebben, maar gewoon een lege agenda op zaterdagmiddag, zoals afgelopen zaterdag.

Gelukkig zijn er nog weekenden dat je even helemaal niets hoeft te doen en de gelegenheid hebt om uitgebreid te koken. Dit recept stond al enige tijd op mijn 'to do lijst'. Overigens kun je de vulling van dit recept ook prima gebruiken om ravioli mee te maken. Smaakt heerlijke met een botersausje van salie.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 15 minuten
  • Bereiding: 1 uur
  • 15 minuten

    1 uur

  • Hoeveelheid: Cannelloni recept voor 4 personen

Ingrediënten

Voor de vulling

600 g spinazie

300 g ricotta

50 g Parmigiano Reggiano kaas

Zeezout

Vers gemalen peper

Voor de bechamelsaus

500 ml volle melk

50 g boter

40 g bloem

Zeezout

Vers gemalen peper

Nootmuskaar

Overige ingrediƫnten

Cannelloni

Parmigiano Reggiano kaas

Bereiding van de vulling

1Verwijder de steeltjes van de spinazie. Kook de spinazie daar in een pan water voor de duur van zo'n 5 tot 6 minuten. Giet de spinazie af in een vergiet, druk al het vocht eruit en hak de spinazie helemaal fijn met een groot koksmes.

2Pak een schaal en doe daar de Ricotta kaas in samen met de spinazie. Roer de inhoud goed door, zodat een mooie groen witte massa ontstaat. Voeg daarna de kaas, peper en zeezout toe, roer nog een keertje goed door en de vulling voor de Cannelloni is klaar.

Bereiding van de bechamelsaus

1Verwarm de boter in een pan met dikke bodem. Als de boter een goud gele kleur heeft, doe je de bloem in de pan en roer je deze met een garde flink door. Hierdoor ontstaat een roux, deze dien je 2 toto 3 minuutjes door te koken, zodat de melige smaak verdwijnt.

2Voeg vervolgende geleidelijk de melk, meestal doe ik eerst zo'n 60-70%. Roer de inhoud van de pan met een garde tot deze saus ineens dik wordt. Bepaal vervolgens hoeveel melk je nog dient toe te voegen voor een mooie 'lopende saus'.

3Breng de bechamelsaus op smaak met vers gemalen peper, zeezout en wat nootmuskaat. De smaak is goed, wanneer je de smaak van de melk niet meer terug komt.

Verdere bereiding van Cannelloni met Ricotta en spinazie

1Vul de Cannelloni met de vulling van Ricotta en spinazie. Doorgaans is drie Cannelloni per persoon voldoende.

2Schep wat van de bechamelsaus in een ovenschaal en leg de gevulde Cannelloni daar bovenop. Schep daar weer wat van de saus overheen en dek de schaal af met een stukje zilverfolie. Zet de schaal in de oven voor de duur van 15 minuten.

3Na 15 minuten haal je de schaal uit de oven en voeg je de Parmezaanse kaas toe. Daarna gaat de schaal nogmaals in de oven voor de duur van 15 minuten. Zodra de kaas een mooie goud bruine kleur heeft, is dit gerecht helemaal klaar. Aanvallen maar, buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Beoordelingen

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.