Canneloni met spinazie

Canneloni met spinazie Canneloni met spinazie 0 0 5 0

maart 13, 2015

Canneloni met spinazie

Over cannelloni met spinazie

Cannelloni met spinazie is in Italië een populair pasta recept, maar hoor je in Nederland inmiddels ook steeds vaker voorbij komen. Cannelloni is een recept waarvan je de pasta moet vullen met de saus en dit heeft voordelen en nadelen. Laten wij beginnen met de nadelen, voor het vullen van de buisjes moet je wel enigszins geduld hebben en de kans is groot dat het een kliederboel wordt. Het voordeel is dat deze pasta 1 van de lekkerste soorten is en.... dat niemand er vreemd van opkijkt als je lekker aan het kliederen bent!

Als je op zoek bent naar meer lekkere recepten, kun je natuurlijk gerust een kijkje nemen tussen al onze Cannelloni recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 20 mins
  • Bereiding: 1 hr
  • 20 mins

    1 hr

  • Hoeveelheid: Canneloni recept voor 4 personen

Ingrediënten

250g Cannelloni

Olijfolie

50g Pancetta

1 grote bol knoflook

3 sjalotten

770ml Mutti tomatensaus

125g cherrytomaatjes

2 eetlepels oregano

Verse peper

250g Mozzarella

200g verse spinazie

200 Panna van Parmalat (room)

200g Parmigiano Reggiano

Voorbereiding

1Snij de Pancetta in dunne plakjes en knoflook en sjalotten in kleine stukjes. Halveer de cherrytomaatjes. Verwijder de steeltjes van de spinazie. Snijd de buffelmozzarella en schaaf de Parmigiano Reggiano. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bereiding

1Verwarm de olijfolie in een hapjespan en bak de Pancetta hierin uit. Fruit de knoflook en sjalotten bij de Pancetta. Na 2 tot 3 minuutjes doe je de Mutti tomatensaus ook in de pan samen met de cherrytomaatjes. Breng de saus op smaak met verse peper en oregano. Zout is (waarschijnlijk) niet nodig, de saus is al voldoende zout door de Pancetta.

2Laat de saus 15 tot 20 minuten op laag vuur staan, zodat de smaken goed los komen en de saus kan indikken. Als de tomatensaus perfect is, doe je de buffelmozzarella in de saus. Zodra de buffelmozzarella volledig is gesmolten, kun je als laatste de spinazie in de saus doen.

3Het leukste onderdeel van Cannelloni maken begint nu, namelijk het vullen van de Cannelloni. Laat de saus een beetje afkoelen, zodat je niet je handen brandt tijdens het vullen van de Cannelloni. Voordat je hieraan begint, kun je de room en 100 gram Parmigiano Reggiano samenvoegen in een pannetje en op het vuur zetten voor het maken van de kaassaus. Hou de kaassaus goed in de gaten tijdens het vullen van de Cannelloni en blijf deze roeren.

4Doe een klein laagje tomatensaus op de bodem van een ingevette ovenschaal. Leg de pijpjes van de Cannelloni in de schaal. Als de bodem van de schaal volledig is bedekt met Cannelloni pijpjes, schenk je de helft van de kaassaus hierover heen. Leg nu nog een laagje pijpjes boven op de eerste laag. Schenk hier het tweede deel van de kaassaus over heen en daarna de resterende tomatensaus. Strooi de overgebleven 100 gram Parmigiano Reggiano over de Cannelloni en zet de schaal in de oven.

5Na ongeveer 30 minuten is de Cannelloni met spinazie klaar. Haal de schaal uit de oven en aanvallen maar! Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.