Chocolade panna cotta met framboos

Chocolade panna cotta met framboos Chocolade panna cotta met framboos 5 0 5 4

september 11, 2017

Chocolade panna cotta met framboos

Over dit recept voor chocolade panna cotta met framboos

Deze week ben ik op verzoek van mijn buurvrouw druk bezig geweest met twee recepten voor Panna Cotta in combinatie met chocolade. Het eerste recept was Panna Cotta met chocolade. Het tweede recept vind je op deze pagina en heeft nog meer de kleur van chocolade dan het eerste recept.

In het eerste recept hebben we een traditionele Panna Cotta gemaakt en daar chocoladesaus aan toegevoegd. In het recept op deze pagina neemt het 'thema-ingrediënt' de hoofdrol op zich. Ik gebruik hiervoor pure chocolade om mee te koken. Houd er rekening mee dat de smaak hierdoor van zichzelf niet gelijk heel zoet is. De aangegeven hoeveelheid suiker is dus een indicatie van zoals we dit zelf lekker vinden. Niet te bitter, niet te zoet. Mocht jij een liefhebber zijn van pure chocolade, dan kun je overwegen iets minder suiker te gebruiken. Als je een zoetekauw bent, voeg dan gerust wat extra suiker toe. Als je tijdens het koken blijft proeven, dan kom je er vanzelf achter of het recept helemaal naar jouw smaak is.

Veel plezier toegewenst met het bereiden van dit recept! Buon appetito!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 20 mins
  • 5 mins

    20 mins

  • Hoeveelheid: panna cotta recept voor 4 personen

Ingrediënten

250g slagroom

250g volle melk

100g pure chocolade om mee te koken

2 blaadjes gelatine

50g suiker

200g framboos

50g poedersuiker

Een eetlepel citroensap

Verse munt

Voorbereiding

1Leg de blaadjes gelatine in een bakje met koud water. Breek of hak de chocolade in stukjes.

Bereiding van de Panna Cotta

1Doe de room, de melk, de suiker en de in stukjes gebroken chocolade in pannetje met dikke bodem. Verwarm de inhoud van de pan en zorg ervoor dat de chocolade smelt. Voor een gelijkmatige verdeling van de chocolade kun je bijvoorbeeld een garde gebruiken.

2Breng de inhoud van de pan tot aan het kookpunt. Houd deze 10 tot 12 minuten tegen het kookpunt aan. Zorg ervoor dat de Panna cotta room niet gaat koken, dit kun je beïnvloeden door het vuur op laag te zetten en te blijven roeren.

3Als de kooktijd voorbij is, haal je de Panna cotta van het vuur. Knijp de blaadjes gelatine goed uit en smelt deze in de hete room.

4Schenk de bruine room nu in de glaasjes. Laat de warme room nu 20 tot 30 minuten afkoelen en daarna kun je deze in de koelkast zetten om op te stijven. Het opstijven duurt een paar uur, minimaal 2, maar vaak zelfs 3 uur.

Bereiding van de coulis

1Doe de frambozen samen met de poedersuiker en een eetlepel citroensap in een staafmixer. Pureer de inhoud tot een coulis. Zeef de coulis, zodat deze mooi glad wordt.

En verder...

1Als het tijd is om deze chocolade panna cotta met framboos op te dienen dan haal je deze uit de koelkast. Schep er een klein beetje coulis op met een lepel, leg er nog een framboosje op samen met een blaadje verse munt. Dit recept voor chocolade panna cotta is hiermee helemaal klaar! Buon appetito!

Gerelateerde recepten

4 Reviews

Janny

december 28, 2019

Groot succes. Perfect als dessert van een kerstdiner.

Gea

december 8, 2018

Het recept is goed te volgen en de panna cotta smaakt heel goed, maar het was na 4 uur nog steeds niet opgesteven. Wanneer ik andere recepten bekijk voor panna cotta, dan denk ik dat 2 blaadjes gelatine niet voldoende is. De meeste vragen 4 blaadjes voor 500 ml room/melk. Daarnaast zal ik de volgende keer, want die gaat zeker komen, de glaasjes afdekken met huishoudfolie om velvorming te voorkomen.

Claudia

december 30, 2017

Super lekker! Heerlijke afsluiter van een goed (kerst)diner.

Rene van bergh

november 16, 2017

Mooie recepten

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.