Focaccia

Focaccia Focaccia 0 0 5 0

maart 24, 2015

Focaccia

Over Focaccia

Focaccia is misschien wel het bekendste Italiaanse soort brood. Het leuke aan Focaccia is dat je hiermee op talloze manieren kunt variëren. In het deeg kun je namelijk extra ingrediënten verwerken die je zelf het lekkerst vindt. Hierbij kun je denken aan rozemarijn, olijven, zongedroogde tomaten en nog veel meer. Hierdoor kun je je eigen draai geven aan het basisrecept voor Focaccia. En wat is er nou lekkerder dan in het weekend, of door de week als je daarvoor tijd hebt, de dag te beginnen met een heerlijk vers Italiaans brood..?

Op zoek naar meer Focaccia recepten..? Bekijk dan ons volledige overzicht met Focaccia recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 20 mins
  • Bereiding: 20 mins
  • 20 mins

    20 mins

  • Hoeveelheid: focaccia recept voor 4 personen

Ingrediënten

300g bloem

150ml lauw water

7g gist

2 takjes rozemarijn

1 theelepel zeezout (fijn)

1 theelepel zeezout (grof)

2 eetlepels olijfolie

Voorbereiding

1Het bereiden van een Focaccia kent eigenlijk vrijwel geen voorbereidend werk. In dit recept wordt er 2 takjes rozemarijn gebruikt voor in het deeg van de Focaccia. Hiervoor verwijder je de naaldjes van het takje en vervolgens snij je deze heel fijn. That's it. En o ja.... verwarm de oven op tijd voor op 200 graden.

Bereiding

1Leg de bloem op een vlakke en bij voorkeur houten ondergrond. Vorm het bloem zo dat dit eigenlijk de vorm heeft van een kom, dus met dikke randen aan de zijkant. In deze kom van bloem doe je vervolgens de fijn gehakte rozemarijn, gist, het fijne zeezout, water en olijfolie.

2Voorzichtig doe je met je vingertoppen steeds een beetje bloem in het water. Werk langzaam van buiten naar binnen om een overstroming van het water te voorkomen. Beetje bij beetje wordt het deeg papperig, net zo lang tot dat er een kneedbaar geheel ontstaat. Als het Focaccia deeg te vochtig blijft, kun je natuurlijk gerust wat bloem toevoegen. Omgekeerd geldt vanzelfsprekend hetzelfde. Indien het deeg te droog is, doe je er wat extra water bij.

3Kneed het deeg voor de Focaccia ongeveer 10 minuten. Voor het perfecte deeg is dit de richtlijn. Hierdoor krijg je lekker elastisch deeg en is de structuur van de Focaccia perfect. Kneed je het deeg te kort dan wordt het brood compact en veel te stevig. Kneed je het deeg te lang dan breek je eigenlijk de structuur van het brood weer af. Na het kneden doe je het deeg voor de Focaccia in een kom en dek deze af met een vochtige handdoek. Zet de kom op een warme plek en laat het deeg een uur rijzen.

4Na een uur is het deeg voor de Focaccia klaar voor verdere bereiding. Leg het deeg op een stuk bakpapier en rol het uit met een deegroller. Smeer het brood in met wat olijfolie en maak in diagonale richting een aantal inkepingen. Tot slot verdeel je de theelepel grof zeezout over het brood. De Focaccia kan nu de voorverwarmde oven in. Bak de Focaccia 20 minuten. Haal het brood uit de oven en dit recept voor Focaccia is helemaal klaar. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.