Frittata met spinazie

Frittata met spinazie Frittata met spinazie 0 0 5 0

maart 24, 2015

Frittata met spinazie

Over frittata met spinazie

Een lekkere Frittata blijft toch een van onze favoriete lunch recepten. Aan dit recept voor Frittata met spinazie wordt tevens nog wat buffelmozzarella toegevoegd voor extra veel smaak. Bovendien zorgt een klein beetje citroensap voor wat tegengewicht in het smaakgeweld van ei, spinazie, Parmigiano Reggiano en mozzarella. Kortom, weer voldoende culinaire inspiratie voor een lekker Frittata recept! Buon appetito!

Meer lekkere recepten vind je in ons overzicht met alle Italiaanse recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 15 mins
  • 10 mins

    15 mins

  • Hoeveelheid: frittata recept voor 2 tot 4 personen

Ingrediënten

300g spinazie

6 eieren

1 teen knoflook

1 rode ui

1 eetlepel Italiaanse kruiden

Zeezout

Vers gemalen peper

1/4 citroen

100g Parmigiano Reggiano

Mozzarella

Olijfolie

Voorbereiding

1Verwijder de steeltjes van de spinazie. Haal de schil van de knoflook en rode ui en snij beide in kleine stukjes. Schaaf de Parmigiano Reggiano alvast, bewaar 50 gram voor in het eiermengsel en de andere 50 gram voor op de Frittata. Snij de bolletjes mozzarella in ongeveer 4 stukjes. Verwarm de oven voor op 220 graden.

Bereiding

1Verwarm een beetje olijfolie een een koekenpan en als de olie heet is doe de spinazie in de pan. Sauteer de spinazie ongeveer 5 minuten, zodat deze volledig is geslonken. Giet al het overtollige vocht van de spinazie, desnoods druk je de spinazie hard aan, zodat zoveel mogelijk vocht weg is. Daarna snij je op een snijplank de spinazie zo fijn als mogelijk.

2Breek de 6 eieren in een grote schaal. Voeg de spinazie bij het eiermengsel samen met de 50 gram van de Parmezaanse kaas en het sap van de kwart citroen. Voeg flink wat zeezout en vers gemalen peper toe. Als je met een peper- en zoutmolen werkt, dan draai je deze 30 keer om voor zowel de peper als de zeezout. Het eiermengsel voor de Frittata met spinazie is nu klaar.

3Zet wederom een koekenpan op het vuur en verwarm wat olijfolie. Als de olijfolie heet is, doe je de rode ui, knoflook en Italiaanse kruiden in de pan. Fruit de inhoud van de koekenpan ongeveer 3 minuten. Vervolgens voeg je het eiermengsel toe. Terwijl je continu het eiermengsel roert, bak je dit ongeveer 3 tot 5 minuten. Als het ei enigszins begint te stollen, dan leg je de stukjes mozzarella op het ei en strooi je de resterende 50 gram Parmezaanse kaas erover. Zet de koekenpan in de oven. Let erop dat je wel een koekenpan gebruikt met ijzeren handvat.

4De Frittata met spinazie moet nu nog ongeveer 5 tot 7 minuten in de oven. Deze bereidingstijd zorgt ervoor dat de Frittata zowel boven als onder helemaal gaar is, maar dat het midden lekker luchtig en zacht is. Haal de Frittata met spinazie uit de oven en smullen maar! Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.