Frittata

Frittata Fritatta 0 0 5 0

maart 20, 2015

Fritatta

Over Frittata

De Fritta zoals wij deze vandaag de dag kennen is in Italië ontstaan vanuit armoede. Alle restjes van de dag ervoor en wat er verder nog in de kast staat kan worden gebruikt om een Frittata te maken. Niet iedereen is in Italië in staat om zich iedere dag een nieuwe maaltijd te permitteren. De Frittata op de afbeelding is eveneens gebaseerd op het principe van het opmaken van 'restjes'. Alle ingrediënten die ook maar enigszins een Italiaans karakter hebben zijn uit de kastjes, de koelkast en andere plekken gehaald en samen gebracht in dit gerecht.

Veel plezier met het bereiden van een lekkere, onvervalste Frittata! Buon appetito!

Op zoek naar meer inspiratie voor een lekker eierrecept? Bekijk dan deze Spaanse omelet!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 10 mins
  • 10 mins

    10 mins

  • Hoeveelheid: fritatta recept voor 2 tot 4 personen

Ingrediënten

6 eieren

3 eetlepels olijfolie

50g Parmigiano Reggiano

1 citroen

1 sjalot

1 teen knoflook

125g cherrytomaatjes

Verse peterselie

Verse bieslook

Buffelmozzarella

Zeezout

Vers gemalen peper

Voorbereiding

1Kluts de 6 eieren in een grote schaal. Snij de knoflook en de sjalot in kleine stukjes. Hak de bieslook en de peterselie helemaal fijn, bewaar wel voldoende peterselie om de Frittata te garneren. Snij de cherrytomaatjes in kwartjes en de buffelmozzarella in plakken. Schaaf de Parmigiano Reggiano. Verwarm de oven voor op 220 graden.

Bereiding

1Bij het voorbereiden van de Frittata heb je eigenlijk het grootste aantal handelingen voor het bereiden van dit recept al verricht. Voeg met uitzondering van de buffelmozzarella alle ingrediënten samen in dezelfde schaal als waarin je de eieren hebt geklutst. Voeg wel zeezout en vers gemalen peper toe, maar doe wel voorzichtig met het zeezout aangezien er ook al wat Parmigiano Reggiano in zit. Het enige wat je dan nog moet doen is het sap uitknijpen van ongeveer 1/3 deel van de citroen. Roer alle ingrediënten goed door elkaar, zodat deze mooi gelijkmatig zijn verdeeld.

2Verwarm een koekenpan en als deze heet is, doe je de olijfolie in de pan. En... als de olijfolie warm is, doe je het geklutste ei met alle ingrediënten in de pan. Blijf de inhoud van de pan voor de duur van ongeveer 3 minuten doorroeren terwijl de pan op het vuur staat. Zodra het ei, ondanks het roeren, toch wat steviger wordt, leg je de plakken buffelmozzarella op het ei en zet je de pan in de voorverwarmde oven.

3Laat de Frittata ongeveer 5 tot 6 minuten garen in de oven. Controleer of het ei gaar en indien dit het geval is, is het tijd om de Frittata te serveren. Het geeft een ontzettend mooi en kleurrijk effect als je de Frittata garneert met nog wat peterselie. Geniet van dit lekkere recept voor een Frittata!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.