Gebakken courgette met cherrytomaatjes

Gebakken courgette met cherrytomaatjes Gebakken courgette met cherrytomaatjes 4 0 5 3

januari 2, 2021

Gebakken courgette met cherrytomaatjes

Over dit recept voor gebakken courgette met cherrytomaatjes

Afgelopen Sinterklaas kreeg ik een prachtig kookboek, namelijk Made at Home van Giorgio Locatelli. In dit kookboek staan heel veel mooie, eenvoudige gerechten die boordevol smaak zitten. Een van deze gerechten is gebakken courgette met cherrytomaatjes. Eenvoud ten top maar o zo lekker!

Onze dochter is inmiddels bijna twee en ze vindt het onwijs leuk om mee te helpen in de keuken. Dit varieert van stukjes groente wassen tot dingen in de pan gooien. Hierin is ze heel bedreven ;). In het originele recept wordt witte wijn gebruikt. Omdat we dit gerecht met zijn 3-en aten, heb ik ervoor gekozen om de witte wijn te vervangen door witte wijnazijn. Het resultaat is er niet minder om, want we hebben alle drie onze vingers afgelikt. Op naar het volgende gerecht uit dit waanzinnig leuke kookboek.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 10 mins
  • 5 mins

    10 mins

  • Hoeveelheid: courgette recept voor 2 personen

Ingrediënten

1 courgette

5 cherrytomaatjes

2 tenen knoflook

Een paar takjes verse peterselie

Een half glas witte of twee eetlepels witte wijnazijn

Olijfolie

Zeezout

Peper

Voorbereiding

1Spoel de courgette schoon en snijd de uiteinden eraf. Snijd de courgette daarna in de lengte in vier stukken, verwijder de zaadjes en vervolgens in stukjes van een halve centimeter.

2Spoel de cherrytomaatjes schoon en snijd deze in kwartjes. Verwijder de schil van de knoflook en kneus deze. Hak de peterselie fijn met een scherp mes.

Bereiding

1Verwarm de olijfolie in een koekenpan met het vuur half open. De olie mag niet te heet worden, anders verbrandt de knoflook als je deze bakt.

2Doe de gekneusde tenen knoflook in de pan en bak deze voor de duur van 2 tot 3 minuten, zodat deze een mooie goudbruine kleur krijgen.

3Vervolgens doe je ook de gesneden stukken courgette in de pan. Bak de courgette net zo lang tot deze een mooie kleur heeft. Zie hiervoor ook de afbeelding bij dit recept.

4Blus de inhoud van de pan af met een half glas witte wijn of twee eetlepels witte wijnazijn. Voeg ook de stukjes cherrytomaat toe en de gehakte peterselie. Bak de courgette met cherrytomaatjes voor de duur van 3 tot 5 minuten.

5Als er vrijwel geen vocht meer in de pan zit, dan is dit recept voor gebakken courgette met cherrytomaatjes helemaal klaar.

6Serveer dit gerechtje op een mooi plat bord, schenk er lekker wat olijfolie overheen en dan is het de hoogste tijd om aan te vallen. Geniet van dit lekkere recept voor gebakken courgette met cherrytomaatjes. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

4 Reviews

Coen

augustus 13, 2021

Heerlijk

Janine

juli 30, 2021

Mijn familie vindt dit super lekker en feestelijk. Samen met patate al forno en fijngesneden gebakken lamsbief. Voor ons een feest ????

Tjerk Kleisma

januari 9, 2021

Ciao Annelies,
Peterselie is inmiddels toegevoegd aan het overzicht met ingrediënten bij dit recept.
Met peterselie is het lekkerst, dus niet vervangen maar gewoon lekker aanhouden zo.

Saluto, Tjerk

Annelies

januari 7, 2021

Er staat geen peterselie bij de ingrediënten.
Waardoor kan ik de deze eventueel vervangen?

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.