Gebakken courgette

Gebakken courgette Gebakken courgette 5 0 5 6

augustus 5, 2016

Gebakken courgette

Over gebakken courgette

Toen wij in juni in de Noord-Italiaanse regio Piemonte waren bestelde ik een keer kalfsvlees in een restaurant. Dit gerecht werd geserveerd met aardappeltjes en met gebakken courgette. Courgette is echt zo'n groente die een klein beetje hulp nodig heeft om echt lekker op smaak te komen maar in restaurant Eneo in het plaatsje Nizza Monferato was dit echt perfect gedaan. Als liefhebber van de Italiaanse keuken kon ik het natuurlijk niet laten om aan de eigenaar te vragen op welke manier zijn chef dit had gedaan. Het antwoord op deze vraag staat in het bovenstaande recept omschreven. Sindsdien heb ik courgette alleen nog maar op deze wijze gegeten, want dit is echt een super lekkere bereiding. En het mooie van dit recept is dat het ook weer een super simpele, eenvoudige bereiding is waar de Italiaanse keuken zo bekend om staat. Geniet van dit lekkere recept voor gebakken courgette, buon appetito!

Meer lekkere recepten met courgette in de hoofdrol vind je op onze pagina met courgette recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 5 mins
  • 5 mins

    5 mins

  • Hoeveelheid: Groente recept voor 2 tot 3 personen

Ingrediënten

1 courgette

Zeezout

Vers gemalen peper

Boter

Olijfolie

Voorbereiding

1Bij het voorbereiden van dit recept voor gebakken courgette begin je met het schoonmaken van de courgette. Spoel deze groente af met koud water en maak deze dan droog. Snijd de bovenkant en de onderkant er vervolgens van af.

2Daarna snijd je de courgette in de lengte in vier lange stukken. Het is nu heel eenvoudig om de zaadjes uit het binnenste deel te snijden. Tot slot snijd je de courgette in stukken van zo'n vijf centimeter.

Bereiding

1Na de voorbereiding zet je de courgette onder water in een pan. Voeg een eetlepel zeezout toe en breng het water aan de kook. Zodra het water kookt, kook je de courgette in 2 tot 3 minuten 'al dente'. Giet de stukjes courgette daarna af.

2Zet een koekenpan op het vuur en smelt een klont boter in de pan. Als de boter gloeiend heet is, leg je de stukjes courgette in de pan op de schil. Bak de schil hard aan, zodat deze enigszins karameliseert. Maal er nog een klein beetje zeezout en wat peper overheen en hussel de courgette even goed door.

3Als de courgette in totaal 2 tot 3 minuten heeft gebakken, dan is dit recept helemaal klaar. Serveer deze groene groente op een schaal en serveer dit gerecht als 'contorni' bij een lekker vlees- of visgerecht. Klein beetje olijfolie er overheen en smullen maar. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

6 Reviews

Johan Brus

januari 12, 2023

Wow! Just wow, nooit gedacht dat courgettes zonder additionele producten zo lekker konden zijn.

Willem

september 2, 2020

gewoon lekker !!

Catherina

augustus 9, 2020

Zo simpel en zo lekker!

Miek

augustus 6, 2020

Fantastisch deze courgettes zo tekorten en daarna bakken.
Vooral in deze tijd dat mijn tuintje zoveel courgettes geeft.

Monique

juli 4, 2020

Gisteren gemaakt, zalig!

Stefanie

januari 4, 2020

Heerlijke courgette! (Ik heb denk ik iets te veel boter in de pan gedaan, waardoor ik dit moet afgieten.)

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.