Gegrilde aubergines
Over gegrilde aubergines
Gegrilde aubergines is typisch Italiaans. Bij veel gerechten wordt als contorni gegrilde groenten geserveerd en ga er maar vanuit dat aubergine daar bijna altijd bij is. Andere groenten die je in deze hoedanigheid tegenkomt zijn vaak courgette en paprika.
Meer recepten met aubergine vind je in ons overzicht met Italiaanse groente recepten!
Extra info over dit recept
- Voorbereiding: 5 mins
- Bereiding: 15 mins
- Hoeveelheid: aubergine recept voor 4 personen
Voorbereiding
1Snij de aubergine in de lengte in repen van ongeveer een halve centimeter. Verwarm de oven op 70 graden.
Bereiding
1Wrijf de aubergine in met zeezout. Laat de aubergine nu ongeveer 10 minuten staan in een vergiet met een bord er onder. De aubergine gaat nu zweten en raakt haar bitteren smaak nu kwijt. Veeg het resterende zeezout met een stukje keukenrol van de plakken aubergines af. Verhit een bodempje olijfolie in een grillpan in. Zodra de olijfolie warm is, leg je de plakken aubergine in de pan. Grill deze plakken om beurten, maar behandel de plakken aubergine zeer voorzichtig tijdens het keren. Zorg ervoor dat de aubergines een mooie bruine kleur krijgen.
2Leg een laagje keukenpapier op een bord en leg hier de gegrilde aubergines op. Leg hier vervolgens nogmaals keukenpapier op en wederom de aubergines. Herhaal dit principe meerdere keren net zo lang tot dat alle aubergines op het bord liggen. Laat de aubergines ongeveer 10 minuten in de oven staan, zodat het overtollige vocht en vet eruit kan trekken. Haal de gegrilde aubergines uit de over, leg deze op een bord en besprenkel met een klein beetje balsamico. Gegrilde aubergines is de ideale contorni voor alle pasta en Italiaanse vleesgerechten! Buon appetito!
Serveertip
1Serveer de gegrilde aubergines op een bruschetta!
Gerelateerde recepten
2 Reviews
Peggy
juli 30, 2020
Leuk recept, dat ik zeker gauw ga uitproberen. Maar wat is/zijn contorni?
Tjerk Kleisma
oktober 25, 2020
Ciao Peggy,
Een contorni is het Italiaanse woord voor bijgerecht 😉
Saluto,
Tjerk