Gegrilde courgette

Gegrilde courgette Gegrilde courgette 5 0 5 1

maart 24, 2015

Gegrilde courgette

Over gegrilde courgette

Gegrilde courgette is een typisch Italiaanse 'contorni', vrij vertaald een bijgerecht. Dit recept voor gegrilde courgette is snel en eenvoudig te maken, maar zit boordevol smaak. In dit recept wordt de courgette besprenkeld met een klein beetje witte wijn azijn, maar je kunt er natuurlijk ook wat olijfolie van goede kwaliteit overheen schenken. Wat ook lekker is en bovendien zeer gebruikelijk in Zuid-Italië is om de peterselie op het eind te vervangen door een paar gescheurde blaadjes munt. Kortom, voldoende variatie mogelijkheden met dit recept voor gegrilde courgette. Buon appetito.

Op zoek naar meer lekkere groente recepten..? Bekijk dan ons volledige overzicht met Italiaanse groente recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 10 mins
  • 10 mins

    10 mins

  • Hoeveelheid: courgette recept voor 4 personen

Ingrediënten

1 courgette

Olijfolie

Zeezout

Vers gemalen peper

Witte wijn azijn

Verse peterselie

Voorbereiding

1Begin dit recept voor gegrilde courgette met het wassen van de courgette. Snij de bovenkant en de onderkant daarna van de courgette. Met een fijnschiller kun je de courgette nu in mooie dunne plakjes snijden. Zodra je tijdens het snijden van de courgette bij de zaadjes uitkomt, dan draai je de courgette een kwartslag en ga je aan de andere zijde verder met snijden. Herhaal dit principe tot je alle 4 zijden van de courgette hebt geschild cq gesneden. Hak de peterselie met een scherp mes helemaal fijn.

Bereiding

1Verwarm een beetje olijfolie in een grillpan. Als de grillpan en de olijfolie heet zijn, leg je een aantal plakjes van de courgette in de pan. Bestrooi met wat zeezout en maal er verse peper overheen. Grill alle plakjes courgette en leg deze op een schaal of bord. Besprenkel de gegrilde courgette met een paar drupjes witte wijn azijn en garneer tot slot met wat verse peterselie. Dit recept voor gegrilde courgette is hiermee helemaal klaar, buon appetito!

Gerelateerde recepten

1 Review

Esther

oktober 13, 2017

Als in een Italiaans restaurant. Eerg lekker!

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.