Gegrilde paprika

Over gegrilde paprika
Gegrilde paprika is een recept wat in Italië bekend staat als een contorni, of te wel een bijgerecht. Vaak word gegrilde paprika gecombineerd met andere gegrilde groente zoals courgette en aubergine, maar dus ook alleen. Je kunt dit gerecht trouwens zowel warm als koud serveren. Indien je besluit om dit warm te serveren, kun je dit prima combineren met een recept voor vlees of vis. Kies je ervoor om de gegrilde paprika koud te serveren, dan is dit meer een antipasti recept dan een bijgerecht. Wat je ook besluit, geniet van dit lekkere recept!
Toch op zoek naar een ander groente recept..? Kijk dan eens tussen ons volledige overzicht met Italiaanse groente recepten.
Extra info over dit recept
- Voorbereiding: 5 mins
- Bereiding: 40 mins
- Hoeveelheid: paprika recept voor 4 personen
Ingrediënten
Voorbereiding
1Verwijder de zaadjes uit de paprika's en snij de paprika's vervolgens in de lengte in mooie stukken. Gebruik ongeveer 10 takjes peterselie en hak deze helemaal. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bereiding
1Pak een braadslee of ovenschaal. Leg alle stukken paprika hierin en besprenkel met een beetje olijfolie. Strooi lekker wat zeezout over de paprika en maal er ook verse peper overheen. Hussel de paprika nu met je handen even door elkaar, zodat alle stukken paprika zijn bedekt met olijfolie, zout en peper.
2Zet de paprika nu in de voorverwarmde over voor de duur van 40 minuten. Haal de schaal na 20 minuten even uit de oven, hussel de paprika nog een keer, en zet de paprika weer terug in de oven voor de resterende bereidingstijd.
3Na 40 minuten is de gegrilde paprika gaar en helemaal op smaak. Serveer op een mooie schaal en strooi de verse peterselie hier overheen. Geniet van dit lekkere recept voor gegrilde paprika. Buon appetito!