Gepaneerde kip uit de oven

Gepaneerde kip uit de oven Gepaneerde kip uit de oven 0 0 5 0

augustus 31, 2019

Gepaneerde kip uit de oven

Recept voor gepaneerde kip uit de oven

Dit heerlijke kip recept komt ook uit het kookboek Magiamo van Antoinette Coops. Het is te vinden op pagina 113 en wordt hier Pollo Dorato genoemd. Oftewel goudbruine kip vrij vertaald.

Wat dit gerecht extra lekker maakt, is de marinade. Als je kip nog niet eerder hebt gemarineerd in citroensap, dan gaat er waarschijnlijk een wereld voor je open. Doordat het citroensap uren de tijd krijgt om in de kip te trekken, wordt deze super mals. Bovendien trekt de smaak helemaal in de kip zonder te overheersen. De salie, het zeezout en de peper zorgen voor de juiste balans, dus dit kan bijna niet misgaan. Om de kip extra lekker te maken, wordt deze gepaneerd in broodkruim. De buitenkant is dus lekker knapperig en van binnen is de kip heerlijk zacht. Ik zou het bijna een 'match made in heaven' willen noemen. Wij hebben dit gerecht gegeten met een heerlijke frisse zomerse salade! Ik hoop dat dit gerecht jullie net zo lekker smaakt als dit ons heeft gedaan. Buon appetito!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 50 mins
  • 10 mins

    50 mins

  • Hoeveelheid: kip recept voor 2 personen

Ingrediënten

6 drumsticks

2 citroenen

4 blaadjes salie

Peper

Zout

1 ei

Broodkruim of paneermeel

Boter

Voorbereiding

1Pers de citroenen uit boven een kom of schaal. Hak de blaadjes salie zo fijn als mogelijk en voeg deze bij het citroensap. Daarna doe je hier ook nog wat vers gemalen peper en zeezout bij. De marinade voor de kip is hiermee klaar.

2Leg de drumsticks in de marinade en zorg ervoor dat deze helemaal worden bedekt met het op smaak gemaakte citroensap. Sluit de kom af schaal goed af met een stukje vershoudfolie en laat de marinade 6 uur in de kip trekken.

Bereiding

1Ter voorbereiding op het avondmaal verwarm je de oven voor op 200 graden. Ondertussen heb je volop de gelegenheid om de kip te paneren. Haal de kip uit de marinade en laat deze goed uitlekken.

2Pak een schaal en breek hierin de eieren. Voeg wat peper en zeezout toe en klop de eieren los.

3Zet een bordje klaar met daarop het broodkruim of paneermeel. Haal de kip door de los geklopte eieren en bedek deze met een laagje broodkruim.

4Verwarm de boter in een koekenpan. Als de boter gloeiend heet is, leg je de gepaneerde kip drumsticks in de pan. Bak deze kort aan, zodat de buitenkant een knapperig korstje krijgt.

5Leg de drumsticks vervolgens in een ovenschaal inclusief al het vocht en vet uit de pan. Zet de schaal in de oven voor de duur van een half uur. Als het half uur is verstreken, haal je de kip uit de oven en is het tijd om aan te vallen! Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.