Geroosterde forel

Over geroosterde forel
In Italië kun je genieten van ontzettend veel lekkere vis recepten. Dit recept voor geroosterde forel is hier een uitstekend voorbeeld van. De super zachte forel wordt in dit recept vergezeld door een aantal knapperige elementen. De amandelen en het broodkruim geven de forel een lekkere extra bite. Het zuurtje van de citroenschil en de lekkere zoute bacon, dit mag trouwens ook gerust pancetta zijn, maken dit recept voor geroosterde forel helemaal af.
Voor een compleet overzicht van al onze recepten kun je natuurlijk terecht op onze pagina met alle Italiaanse recepten.
Extra info over dit recept
- Voorbereiding: 10 mins
- Bereiding: 25 mins
- Hoeveelheid: vis recept voor 4 personen
Ingrediënten
Voorbereiding
1Verwarm de oven voor op 200 graden. Rooster de amandelen kort in een pan of in de oven en bak de ciabatta's af.
Bereiding
1Leg de 4 filets forel op een rooster. Stamp de geroosterde amandelen in een vijzel stampen. Stop de amandelen daarna in een kom en doe daar een paar blaadjes munt bij.
2Haal de korst van de afgebakken ciabatta en doe het in een keukenmachine. Doe hier de amandelen, een beetje citroenschil bij, de gehakte knoflook, de artisjokkenharten en 5 lepels olijfolie en voeg hier zout en peper naar smaak toe. Goed mixen en tussen de filets stoppen. Bovenop de forel een strook bacon leggen en een beetje tijm erover.
3In het midden van de oven zetten en voor 15 minuten laten staan, totdat de forel lekker is geroosterd en crispy is. De geroosterde forel is nu klaar! Buon appetito!
Serveertip
1Serveer dit gerecht met een schijfje citroen voor een lekkere frisse smaak!
Bart
oktober 21, 2019
Uit eigen ervaring kan ik je vertellen dat dit gerecht heerlijk is!