Gesmoorde paprika uit Veneto

Gesmoorde paprika uit Veneto Gesmoorde paprika uit Veneto 5 0 5 4

augustus 30, 2019

Gesmoorde paprika uit Veneto

Recept voor gesmoorde paprika uit Veneto

In het kookboek van Antoinette Coops Mangiano heb ik dit lekkere recept voor gesmoorde paprika uit Veneto gevonden. Je vindt dit recept op pagina 138 en heet hier in goed Italiaans Peperonata alla Veneta. Paprika is één van mijn favoriete groenten. In de Italiaanse keuken zijn talloze lekkere paprika recepten te vinden. In iedere regio wordt deze groente namelijk op een andere traditionele manier bereid. Dit recept is afkomstig uit de Noord-Italiaanse regio Veneto. Wij hebben er van zitten smullen, ik hoop dat jij dit ook gaat doen. Buon appetito!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 40 mins
  • 10 mins

    40 mins

  • Hoeveelheid: paprika recept voor 4 personen

Ingrediënten

1 groene paprika

1 gele paprika

1 rode paprika

1 aubergine

2 grote uien

1 teen knoflook

3 eetlepels olijfolie

Witte wijn

400g gepelde tomaten

Zout

Voorbereiding

1Maak de paprika's schoon en verwijder de zaadlijsten. Dit kun je eenvoudig doen door de bovenkant van de paprika af te snijden, deze daarna op de kop te zetten en de zijkanten eraf te snijden. Hierdoor houd je alleen het binnenste gedeelte over. Vervolgens snijd je de paprika's in klein stukken.

2Was de aubergine en snijd deze in grote dobbelstenen. Verwijder de schil van de ui en de knoflook. De ui snijd je in kleine stukjes, de knoflook moet worden gekneusd.

Bereiding

1Verwarm de olijfolie in een pan bak hierin de uien en de knoflook met wat zout. Na 2 tot 3 minuten zijn beide ingrediënten goed gefruit.

2Doe daarna de paprika en de aubergine in de pan en bak deze een paar minuten mee. Blus de inhoud van de pan af met een scheutje witte wijn. 100ml zou voldoende moeten zijn. Doe de deksel op de pan en laat voor de duur van 15 tot 20 minuten op het vuur staan.

3Daarna voeg je ook de gepelde tomaten toe. Draai het vuur iets hoger, zodat het overtollige vocht van de tomaten in zo'n 10 minuten goed kan verdampen.

4Breng de gesmoorde paprika uit Veneto op smaak met wat extra zout. Uiteraard proef je of dit het geval is. En wanneer je helemaal tevreden bent, is dit recept voor paprikasmoor helemaal klaar. Buon appetito!

Serveertip

1Maak dit recept een paar uur voordat jij dit serveert. Hierdoor krijgen de smaken volop kans zich te ontwikkelen en wordt dit gerecht dus extra lekker!!!

Gerelateerde recepten

5 Reviews

Liesbeth

februari 24, 2022

Ontzettend lekker en super makkelijk! Dankjewel

Natacha

juni 9, 2020

Heel lekker en zo simpel om te maken!

Tjerk Kleisma

mei 5, 2020

Ciao Karin,
In goed Italiaans is dit gerecht een ‘contorni’, oftewel een bijgerecht. Doorgaans wordt gesmoorde paprika gegeten in bij vlees, maar dit kan ook bij vis worden geserveerd. Uiteraard kun je hier ook aardappelen bij serveren, bijvoorbeeld een van de aardappel recepten op deze pagina 😉

Saluto, Tjerk

DO

maart 14, 2020

Heerlijk recept! Ik heb zelf nog wortel toegevoegd. Lekkere en vullende lunch of bijgerecht.

Karin

oktober 11, 2019

Heb je een suggestie hoe ik dit gerecht het beste kan serveren? Met aardappels en een stukje vlees of bij de pasta?

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.