Gesmoorde paprika uit Veneto

Recept voor gesmoorde paprika uit Veneto
In het kookboek van Antoinette Coops Mangiano heb ik dit lekkere recept voor gesmoorde paprika uit Veneto gevonden. Je vindt dit recept op pagina 138 en heet hier in goed Italiaans Peperonata alla Veneta. Paprika is één van mijn favoriete groenten. In de Italiaanse keuken zijn talloze lekkere paprika recepten te vinden. In iedere regio wordt deze groente namelijk op een andere traditionele manier bereid. Dit recept is afkomstig uit de Noord-Italiaanse regio Veneto. Wij hebben er van zitten smullen, ik hoop dat jij dit ook gaat doen. Buon appetito!
Extra info over dit recept
- Voorbereiding: 10 mins
- Bereiding: 40 mins
- Hoeveelheid: paprika recept voor 4 personen
Ingrediënten
Voorbereiding
1Maak de paprika's schoon en verwijder de zaadlijsten. Dit kun je eenvoudig doen door de bovenkant van de paprika af te snijden, deze daarna op de kop te zetten en de zijkanten eraf te snijden. Hierdoor houd je alleen het binnenste gedeelte over. Vervolgens snijd je de paprika's in klein stukken.
2Was de aubergine en snijd deze in grote dobbelstenen. Verwijder de schil van de ui en de knoflook. De ui snijd je in kleine stukjes, de knoflook moet worden gekneusd.
Bereiding
1Verwarm de olijfolie in een pan bak hierin de uien en de knoflook met wat zout. Na 2 tot 3 minuten zijn beide ingrediënten goed gefruit.
2Doe daarna de paprika en de aubergine in de pan en bak deze een paar minuten mee. Blus de inhoud van de pan af met een scheutje witte wijn. 100ml zou voldoende moeten zijn. Doe de deksel op de pan en laat voor de duur van 15 tot 20 minuten op het vuur staan.
3Daarna voeg je ook de gepelde tomaten toe. Draai het vuur iets hoger, zodat het overtollige vocht van de tomaten in zo'n 10 minuten goed kan verdampen.
4Breng de gesmoorde paprika uit Veneto op smaak met wat extra zout. Uiteraard proef je of dit het geval is. En wanneer je helemaal tevreden bent, is dit recept voor paprikasmoor helemaal klaar. Buon appetito!
Serveertip
1Maak dit recept een paar uur voordat jij dit serveert. Hierdoor krijgen de smaken volop kans zich te ontwikkelen en wordt dit gerecht dus extra lekker!!!
Gerelateerde recepten
5 Reviews
Natacha
juni 9, 2020
Heel lekker en zo simpel om te maken!
Tjerk Kleisma
mei 5, 2020
Ciao Karin,
In goed Italiaans is dit gerecht een ‘contorni’, oftewel een bijgerecht. Doorgaans wordt gesmoorde paprika gegeten in bij vlees, maar dit kan ook bij vis worden geserveerd. Uiteraard kun je hier ook aardappelen bij serveren, bijvoorbeeld een van de aardappel recepten op deze pagina 😉
Saluto, Tjerk
DO
maart 14, 2020
Heerlijk recept! Ik heb zelf nog wortel toegevoegd. Lekkere en vullende lunch of bijgerecht.
Karin
oktober 11, 2019
Heb je een suggestie hoe ik dit gerecht het beste kan serveren? Met aardappels en een stukje vlees of bij de pasta?
Liesbeth
februari 24, 2022
Ontzettend lekker en super makkelijk! Dankjewel