Gnocchi met paprika
Over gnocchi met paprika
Gnocchi met paprika is een lekker recept met een grote diversiteit aan smaken. De geroosterde paprika is van zichzelf natuurlijk lekker zoet, de tomatensaus een klein beetje zuur en als je het gerecht afmaakt met lekker veel Parmigiano Reggiano heb je ook nog een lekker 'zoutje' op je bord. Zoals bekend doen zoet, zuur en zout samen hun werk wel en krijg je dus super veel smaak op je bord. De combinatie met gnocchi is erg geslaagd. Geniet in ieder geval van dit lekkere recept voor gnocchi met paprika. Buon appetito!
Toch op zoek naar een ander gnocchi recept..? Bekijk dan ons volledige overzicht gnocchi recepten!
Extra info over dit recept
- Voorbereiding: 10 mins
- Bereiding: 50 mins
- Hoeveelheid: gnocchi recept voor 2 tot 3 personen
Ingrediënten
Voorbereiding
1Verwijder de zaadjes uit de paprika's en snij de paprika's in repen. Verwijder de schil van de rode ui en snij in grove stukken. Pel de teen knoflook en snij deze zo fijn mogelijk. Hak de verse peterselie zo helemaal fijn met een scherp mes. En schaaf tot slot alvast wat Parmigiano Reggiano. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bereiding
1Leg de paprika's in een ovenschaal, besprenkel met wat olijfolie en maal hier verse peper en zeezout overheen. Zet de paprika's in de oven voor de duur van ongeveer 35 minuten.
2Als de paprika's bijna klaar zijn in de oven, zet je alvast een pan water op het vuur voor de gnocchi en begin je met de saus. Verwarm de olijfolie in een koekenpan. Als de olie warm is, doe je de rode ui en de knoflook in de pan samen met de eetlepel oregano. Probeer het zo te timen dat na 5 minuten fruiten de paprika's vanuit de oven rechtstreeks de pan in kunnen.
3Voeg vervolgens ook de gepelde tomaten toe. Roer alle ingrediënten nu goed door elkaar en breng de tomatensaus met paprika op smaak met wat vers gemalen peper en zeezout. Laat de saus nu zachtjes pruttelen.
4Als ook het water voor de gnocchi kookt, doe je de gnocchi in de pan met een eetlepel zeezout. Zodra de gnocchi begint te drijven, is deze gaar en klaar om op te dienen. Giet de gnocchi voorzichtig af in een vergiet of haal de gnocchi met een schuimspaan uit de pan.
5Roer de tomatensaus met paprika door de gnocchi. Dien de gnocchi op, garneer met een beetje peterselie, schaaf er wat Parmigiano Reggiano overheen en dit recept voor gnocchi met paprika is helemaal klaar! Buon appetito!
Giammo
oktober 29, 2017
Was erg lekker, dankje!