Gnocchi met saus van boter

Gnocchi met saus van boter Gnocchi met saus van boter 0 0 5 0

maart 12, 2015

Gnocchi met saus van boter

Over gnocchi met saus van boter

Gnocchi betekent letterlijk 'klontjes' en is eigenlijk niks anders dan aardappelbolletjes op basis van meel. In Italië wordt dit gerecht al eeuwen gegeten, maar beetje bij beetje wordt dit gerecht in Nederland ook steeds populairder. Dit recept beschrijft Gnocchi met saus van boter en salie en heet in het Italiaans 'Gnocchi burro e salvia'. Veel plezier toegewenst met het zelf maken van Gnocchi, succes!

Bekijk ook onze andere gnocchi recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 30 mins
  • Bereiding: 20 mins
  • 30 mins

    20 mins

  • Hoeveelheid: gnocchi recept voor 2 personen

Ingrediënten

400g kruimige aardappelen

100g bloem

1 ei

100g roomboter

Blaadjes van 3 takjes salie

Parmigiano Reggiano

Voorbereiding

1Boen de aardappelen helemaal schoon. Kook de aardappelen in de schil gaar in gezouten water. Verwijder de steeltjes van de salie en snij de blaadjes in stukken.

Bereiding

1Verwijder de schil van de gekookte aardappelen. Haal de aardappelen door een zeef zodat er geen klontjes in de aardappelen meer zitten. Doe de aardappelen daarna met de bloem en het ei in een grote schaal en kneed dit tot een elastisch deeg. Als het deeg plakkerig blijft, kun je natuurlijk gewoon wat extra bloem toevoegen.

2Als het deeg klaar is verdeel je dit in 4 tot 5 porties. Strooi wat bloem op het werkblad of andere ondergrond. Rol nu de portie deeg tot een lang lint met een dikte van ongeveer 1,5 tot 2 centimeter. Vervolgens snij je het lint in deeltjes Gnocchi van 2 tot 3 centimeter. Eventueel kun je de 'look & feel' van de Gnocchi zelf bepalen bijvoorbeeld met behulp van een vork.

3Kook de Gnocchi nu in een pan ruim kokend water, eventueel kun je het water zouten. Na een aantal minuten drijft alle Gnocchi aan het oppervlak van de pan met water. Dit is het moment om de Gnocchi voorzichtig uit het water te halen.

4Terwijl je de Gnocchi kookt, maak je de saus van boter en salie. Smelt de boter in een koekenpan met dikke bodem op zacht vuur. Als de boter helemaal gesmolten is, doe je de salie in de pan. Laat de saus van boter met salie zachtjes op het vuur staan, tot dat de Gnochhi helemaal gaar is en drijft.

5Serveer de Gnocchi met saus van boter en salie in diepe borden. Buon appetito!

Serveertip

1Liefhebbers van Parmigiano Reggiano kunnen vanzelfsprekend een klein beetje er overheen strooien!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.