Gnocchi met stoofvlees

Gnocchi met stoofvlees Gnocchi met stoofvlees 5 0 5 3

november 4, 2017

Gnocchi met stoofvlees

Over dit recept voor gnocchi met stoofvlees

Volgens de geleerden mag gnocchi alleen worden gegeten met roomsaus, bijvoorbeeld in combinatie met truffel of paddenstoelen. Soms wordt gnocchi ook wel eens geserveerd met een eenvoudige tomatensaus. In dit recept laat ik je zien dat je af en toe van het geijkte pad mag afwijken om gewoon een onwijs lekker gerecht op tafel te zetten. Gnocchi met onvervalst Italiaans stoofvlees is hier een voorbeeld van.

Afgelopen zondag waren er vrienden van ons te eten. Aangezien deze Italiaanse roots hebben, blijft het toch nog altijd een beetje spannen om te koken. Want er is geen volk ter wereld waar men zo kritisch op eten is als in Italië en deze Italiaan is hier zeker geen uitzondering op. Toen ik vertelde dat we gnocchi zouden eten, was de eerste opmerking die ik hoorde 'oh lekker, zeker met een roomsausje?'. Dat was dus niet zo. Met stoofvlees dus. Na de eerste happen hoorde ik niemand meer praten bij ons aan tafel. Toen ik om mij heen keek, zat iedereen te smullen.

Gnocchi met stoofvlees is echt een lekker gerecht om in de herfst of in de winter te maken als je een keer tijd hebt. Houd wel rekening met een langere bereidingstijd van een paar uur. Voor een extra lekker resultaat kun je het vlees zelfs de hele nacht op het vuur laten staan. Hiervoor moet je wel een stoofpan gebruiken waarin het vocht blijft zitten. Geniet in ieder geval van dit lekkere gnocchi recept! Buon appetito!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Bereiding: 3 uren 30 minuten
  • 10 minuten

    3 uren 30 minuten

  • Hoeveelheid: gnocchi recept voor 4 personen

Ingrediënten

500g gnocchi

1kg sukade

Olijfolie

1 wortel

1 ui

1 stengel bleekselderij

400ml runderbouillon

400ml Italiaanse rode wijn

400g Mutti tomaten(pulp)

Zeezout

Vers gemalen peper

Voorbereiding

1Snijd de sukade in kleine blokjes. Schil de wortel, verwijder de schil van de ui en maak de bleekselderij goed schoon. Daarna snijd je deze groenten in kleine stukjes, bij voorkeur zo fijn als mogelijk.

Bereiding

1Verwarm de olijfolie in een koekenpan of stoofpan. Als de olijfolie gloeiend heet is, doe je de gesneden blokjes vlees in de pan. Bak het vlees tot het er mooi bruin uit ziet. Indien er veel vocht uit het vlees komt, dan blijf je dit net zo lang bakken tot het allemaal is verdampt. Daarna wordt het alsnog vrij snel mooi bruin.

2Vervolgens doe je de gesneden groenten in de pan. Bak de ui, wortel en bleekselderij zo'n 5 minuten mee met het vlees. Hierdoor kunnen de smaken goed los komen.

3Daarna doe je ook de wijn, de bouillon en de tomaten in de pan. Breng de inhoud van de pan tot aan de kook. Voeg wat zeezout en vers gemalen peper toe en draai het vuur dan op laag. Doe de deksel op de pan en laat het stoofvlees nu minimaal 3 uur zachtjes pruttelen.

4Omdat je eten altijd wat liefde moet geven voor het lekkerste resultaat kan het geen kwaad om regelmatig even in de pan te roeren. Als het stoofvlees spontaan uit elkaar valt en de saus dik genoeg is, dan is dit onderdeel helemaal klaar. Proef of je tevreden bent over de smaak. Eventueel kun je nog zeezout toevoegen.

5Zet een pan water op het vuur voor het koken van de gnocchi. Als het water kookt, voeg je eerst een afgestreken eetlepel zeezout toe en daarna de gnocchi. Als de gnocchi na 1 tot 2 minuten aan het oppervlak drijft, giet je de pasta af.

6Doe de gnocchi terug in de pan en roer er gelijk wat van het stoofvlees en de saus doorheen. Hiermee voorkom je dat de gnocchi gaat plakken.

7Serveer de gnocchi met stoofvlees in diepe borden en schaaf er eventueel nog wat Parmezaanse kaas overheen. Geniet van dit lekkere recept met stoofvlees, buon appetito!

Gerelateerde recepten

5 Beoordelingen

Giana

oktober 2, 2018

Ben benieuwd naar deze versie, normaal maak ik het stoofvlees volgens nonna’s recept voor bij de gnocchi. Ja mijn oma maakte het stoofvlees (liefst van wild) nooit met roomsausje, gruwel!

Tjerk Kleisma

september 16, 2018

Dat vinden wij ook Vianne!!!
Thanks voor je enthousiaste reactie bij dit recept!!!

Tjerk Kleisma

september 16, 2018

Ciao Janine,

We zijn net weer terug uit la bella Italia en lees daardoor net je vraag bij dit recept.
Het vlees kruiden voor het bakken is niet nodig.
De stooftijd is dusdanig lang dat alle smaak van de ingrediënten in het vlees trekken, dus ook het zout (van de bouillon).
De peper is bedoeld voor de smaak van de saus, vandaar 😉
Ben benieuwd hoe dit gerecht heeft gesmaakt en als jij nog vragen hebt, let me know.

Saluti, Tjerk

Janine

september 5, 2018

Wil dit recept aankomend weekend graag maken. Moet ik het vlees niet zouten/peperen voor ik het aanbraad? Hoor graag even, want ben niet zo’n keukenprinses! Groet, Janine

Vianne

augustus 28, 2018

Vet lekker!

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.