Gnocchi met witte wijn en bouillon

Gnocchi met witte wijn en bouillon Gnocchi met witte wijn en bouillon 0 0 5 0

april 23, 2016

Gnocchi met witte wijn en bouillon

Over gnocchi met witte wijn en bouillon

Gnocchi met witte wijn en bouillon is een bereidingswijze die in Italië ook wel bekend staat als de bereiding van voor een onvervalste 'Ragu'. Een Ragu is eigenlijk niets anders dan een Italiaanse vleessaus. Veel omaatjes in Italië hebben hun eigen recept voor Ragu wat vaak staat opgeschreven in een klein zwart boekje wat alleen wordt gedeeld met het gezin en de familie. Ieder Italiaans gezin/familie heeft een eigen recept.

In dit recept voor gnocchi met witte wijn en bouillon wordt gewerkt met een slechts een beperkt aantal ingrediënten. Zorg er dus voor dat dit wel de lekkerste ingredienten zijn die je kunt vinden. Voor de lekkerste braadworsten ga je gewoon naar de slager. Kies voor de bouillon van de ' Kleinste soepfabriek' en tomatenpuree van een echt Italiaanse merk, dus niet die standaard supermarkt blikjes. Als je iets meer moeite doet om de juiste ingredienten te vinden, komt dit de smaak alleen maar te goede. Geniet van dit lekkere gnocchi recept met saus op basis van witte wijn en kalfsbouillon!

Meer gnocchi recepten vind je gewoon op onze pagina over gnocchi.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 3 hrs 30 mins
  • 10 mins

    3 hrs 30 mins

  • Hoeveelheid: Gnocchi recept voor 3 tot 4 personen

Ingrediënten

500g gnocchi

1 wortel

1 ui

1 stengel bleekselderij

2 braadworsten

Boter

400ml witte wijn

400ml kalfsbouillon

3 eetlepels tomatenpuree

Zeezout

Peper

Parmezaanse kaas

Voorbereiding

1De voorbereiding van dit lekkere gnocchi recept met witte wijn en bouillon is niet al te moeilijk. Verwijder de schil van de ui, schil de wortel en maak de bleekselderij schoon. Daarna snijd je deze ingrediënten in hele fijne stukjes. Snijd het velletje van de worsten open en haal het vlees uit de worsten.

Bereiding

1Verwarm in een koekenpan een klontje boter. Als de boter gloeiend heet is, bak je het vlees van de worsten hard aan, zodat dit snel bruin en knapperig wordt. Door dit op deze manier te doen, krijg je de meeste smaak.

2Vervolgens doe je ook de fijn gesneden stukjes wortel, ui en bleekselderij in de pan. Bak de ingrediënten zo'n 2 tot 3 minuten mee met het vlees.

3Daarna doe je ook de witte wijn, de bouillon en de tomatenpuree in de pan. Voeg gelijk ook wat zeezout en peper toe. Als de inhoud van de pan aan de kook is, draai je het vuur op laag en doe je de deksel op de pan.

4Laat de saus nu zo'n 3 uur zachtjes pruttelen. Controleer de saus van witte wijn en en bouillon wel om het half uur en roer deze dan door. Als de saus bijna klaar is, haal je de deksel van de pan en laat je de saus inkoken tot de dikte helemaal goed is.

5Als de saus voldoende is ingekookt, begin je met het koken van de gnocchi. Zet hiervoor een pan water op het vuur. Als het water kookt, doe je een eetlepel zeezout in de pan en daarna de gnocchi. Gnocchi kookt doorgaans vrij snel, zodra de gnocchi drijft aan het oppervlak van het water, is deze klaar.

6Giet de gnocchi voorzichtig af en doe deze terug in de pan. Roer gelijk wat van de saus door de gnocchi, zodat deze niet gaat plakken. Schep de gnocchi nu op de borden en schaaf hier nog wat Parmezaanse kaas overheen. Dit lekkere gnocchi recept met witte wijn en bouillon is nu helemaal klaar. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.