Gnocchi ovenschotel

Gnocchi ovenschotel Gnocchi ovenschotel 0 0 5 0

mei 23, 2015

Gnocchi ovenschotel

Over gnocchi ovenschotel

Ovenschotels zijn altijd lekker! Kort geleden hadden wij ook al een recept voor een heerlijke macaroni ovenschotel en omdat er nog een aantal ingrediënten over waren, besloten wij om nog maar zo'n lekkere ovenschotel te maken. Ditmaal dus een gnocchi ovenschotel.

Gnocchi blijft toch een bijzondere soort pasta. Gnocchi bestaat uit een combinatie van aardappel, meel en ei. Deze samenstelling zorgt voor een heerlijke fluweel zachte smaak die perfect samengaat met de eenvoudige tomatensaus uit dit recept en natuurlijk niet te vergeten de Mozzarella. Ook Mozzarella heeft zo'n fijne delikate smaak die bij deze gnocchi ovenschotel goed uit de verf komt. Geniet van dit lekkere recept voor deze verfijnde gnocchi ovenschotel. Buon appetito!

Meer lekkere gnocchi recepten kun je natuurlijk vinden op onze pagina over gnocchi.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Bereiding: 30 minuten
  • 10 minuten

    30 minuten

  • Hoeveelheid: Gnocchi recept voor 2 personen

Ingrediënten

250g gnocchi

Olijfolie

1 ui

1 teen knoflook

400g gepelde tomaten

3 eetlepels tomatenpuree

Zeezout

Peper

50g Grana Padano kaas

Mozzarella

Voorbereiding

1Voor deze gnocchi ovenschotel hoef je slechts een paar dingetjes voor te bereiden. Verwijder de schil van de knoflook en de ui. Snij beide ingrediënten in kleine stukjes. Schaaf de Grana Padano kaas in grove vlokken en snij de Mozzarella in plakken van een centimeter dikte. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereiding

1Verwarm 5 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Als de olijfolie heet is, doe je de gesneden stukjes ui en knoflook in de pan. Bak de knoflook en olijfolie ongeveer 2 tot 3 minuten. De smaken komen hierdoor lekker los.

2Vervolgens doe je ook de gepelde tomaten in de pan samen met de eetlepels tomatenpuree. Breng de tomatensaus voor deze gnocchi ovenschotel gelijk op smaak met vers gemalen peper en zeezout. Laat de saus voor de gnocchi nu enige tijd zachtjes pruttelen, zodat de smaak zich goed kan ontwikkelen.

3Breng een pan water aan de kook voor de gnocchi. Als het water kookt, doe je een eetlepel zeezout in de pan. Schep de gnocchi voorzichtig in de pan met een schuimspaan. Gnocchi koken duurt vaak kort, meestal slechts een paar minuten. Zodra de gnocchi drijven aan het oppervlak, weet je dat deze gaar zijn. Schep de gnocchi gelijk uit de pan en doe de gnocchi in de saus.

4Schep de gnocchi in een ovenschotel. Bedek de gnocchi ovenschotel met een lekkere laag Grana Padano. Daarna leg je ook de plakken Mozzarelle bovenop de gnocchi.

5Zet de gnocchi ovenschotel nu 12 minuten in de oven, zodat de Grana Padano en de Mozzarella lekker kunnen smelten. Na 12 minuten laat je de gnocchi ovenschotel nog kort afkoelen, zodat de gnocchi wat steviger kan worden. Tot slot strooi je er nog wat verse peterselie overheen ter garnering en deze heerlijke gnocchi ovenschotel is helemaal klaar. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Beoordelingen

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.